+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Erkin kaupunkiblogi » 2017 » Joulukuu » Kuntaliitos - kaiken pahan alku?

Blogit

Kuntaliitos - kaiken pahan alku?

12.12.2017, klo 14:15

Seinäjoen ja Ylistaron kuntaliitoksesta on jo vuosia ja yhdistymissopimuksen viisivuotiset velvoitteetkin ovat jo päättyneet. Mutta yhä vieläkin kuntaliitoksesta löytyy selitys kaikelle, ainakin ongelmille.

Ilkan pääkirjoituksessa 11.12.2017 oli otsakkeena "Kaupunginosakeskuksissa rasittaa toinen raskas aalto". Pääkirjoituksen viesti oli taiten rakennettu kehityskertomukseksi, jossa kuntaliitos ensin vei palveluita ja nyt, "toisessa aallossa", heikentää teiden kuntoa.

Pääkirjoituksen viestissä on kovan kohtalon kumua: "Kaupunginosakeskuksen valtaväylä, Kaukolanraitti, on kuntaliitoksen jäljiltä vielä paikallaan, mutta kunnossapito on heikentynyt."

Draaman kaari on hieno ja odotukseksi nousee se, milloin Seinäjoki vie koko tien Ylistarosta.

Asia on tietenkin vakava. Mutta ns. faktantarkistus olisi tässäkin ollut paikallaan. Kaukolanraitti on tullut Seinäjoen kaupungin hoidettavaksi vasta vuoden 2017 alusta lähtien. Kuntaliitoksen kahdeksan ensimmäisen vuoden aikana kaupunki ei ole ollut tiestä vastuussa.

On tietenkin mahdollista, että kaupunki yhden vuoden aikana kykenee dramaattisesti heikentämään tienkuntoa. Mutta kun tämäkään ei pidä paikkaansa, vaan kaupunki on jopa nostanut tien hoitotasoa.

Kuntaliitoksia demonisoivaan kertomukseen eivät sovi ne toimet, joita Seinäjoki on, yhdistymissopimuksen jälkeenkin, Ylistarossa toteuttanut. Ylistaroon on rakentunut hieno koulukeskus ja Ylistaro-taloon uudistettu kirjasto. Seinäjoki on myös tukenut Ylistaron aktiivisten kylien investointeja sadoilla tuhansilla euroilla ja siten mahdollistanut mm. Aseman, Kainaston ja Kitinojan kyläkehityshankkeet. Vuoden 2018 talousarviossa on taas uudet määrärahat, joissa on mm. kaupungin euromäärältään suurimpana kevyenliikenteen investointina Ylistaron Kirkkokujan raitin rakentaminen.

Seinäjoki uskoo Ylistaroon, sen kaupunginosakeskukseen ja kyliin.

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit