+
Tulosta
Etusivu

Blogit

Kasvu

15.11.2017, klo 11:47 Työhuoneeni seinällä on Seinäjoen kaupungin pieni mainostaulu 1970-luvulta. Taulussa on ylöspäin kohoavia pylväitä ja teksti ”Seinäjoki kasvaa ja kasvaa”.

Tätä kasvun sanomaa Seinäjoki toistaa tänäänkin. Jopa siinä määrin, että viesti aiheuttaa vastareaktioita ja kommentteja kasvun kuplassa elämisestä.

Seinäjoen kasvu oli totta 1970-luvulla ja kasvu jatkuu uudella vuosituhannella. Seinäjoki on kasvukeskus ja viestii tänään vahvasti halustaan olla sitä tulevaisuudessakin.

Myös muut suomalaiset kunnat haluavat kasvua, ainakin jos niiden strategioihin on uskomista. Kasvua halutaan vaikka tilastot viestivät täysin päinvastaisesta kehityksestä. Ylivoimainen enemmistö Suomen kunnista ja kaupunkikeskuksista menettää väestöään jatkuvasti.

Helsingin metropolialueen ulkopuolella on alle kymmenen kasvavaa kaupunkikeskusta ja sekin määrä on edelleen supistuva.

Kasvua halutaan vaikka kasvusta tulee myös ongelmia. Kasvu pakottaa kaupungin joka vuosi tekemään mittavia investointeja palveluihin ja kaupungin infraan. Korkea investointitaso taas on pääsyy kaupungin velkaantumiseen.

Miksi Seinäjoki silti sekä julistaa että tavoittelee kasvua ? Tarjolla kun olisi vaihtoehtoinen tie, jolla suurin osa Suomen kunnista on jo tänään.

Seinäjoen viesti kasvusta on kaupungin lupaus asukkaille ja yrityksille. Kaupungin kasvu ei synny kaupungin markkinointikampanjalla eikä kasvujulistuksilla. Kasvu syntyy asukkaiden ja yritysten luottamuksesta siihen, että juuri Seinäjoelle kannattaa rakentaa oman elämän, perheen ja myös yrityksen tulevaisuutta.

Seinäjoen viesti kasvusta on kaupungille itselleen velvoite kaupungin jatkuvaan kehittämiseen. Asukkaiden ja yritysten luottamus voidaan myös menettää, jos kaupungin ja sen palveluiden kehittämisestä luovutaan.

Seinäjoki kasvaa ja kasvaa.

BLOGI JULKAISTU SEINÄJOEN SANOMIEN KOLUMNINA 15.11.2017


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mustikka?

Kommentit