+
Tulosta
Etusivu

Jätevesijärjestelmän parantamisen vaiheet

 1. Selvitys olemassa olevasta järjestelmästä
  Esitetään kuvaus käytössä olevasta jätevesijärjestelmästä. Selvityksen liitteenä on oltava asemapiirros, josta ilmenee järjestelmän sijainti ja puhdistettujen jätevesien purkupaikka. Lisäksi liitteenä on oltava järjestelmän käyttö- ja huolto-ohje.
 2. Suunnitelma järjestelmän perusparannuksesta tai uusimisesta
  Suunnitelma jätevesijärjestelmästä on järkevää teettää jätevesijärjestelmien ammattisuunnittelijalla, jolla on uusin tietämys eri jätevesijärjestelmävaihtoehdoista. Hyvä suunnittelija tulee kiinteistölle katsomaan olosuhteita ja kuuntelemaan kiinteistönomistajan omat toiveet järjestelmästä. Suunnitelmaa varten hän tekee riittävät mittaukset ja tutkimukset varmistaakseen järjestelmän sopivuuden kyseiselle kiinteistölle. Suunnittelija huomioi ympäristönsuojelumääräysten vaatimukset ja antaa useamman jätevesijärjestelmävaihtoehdon, joista kiinteistön omistaja voi valita. Puolueeton suunnittelija ei kauppaa vain yhtä tiettyä järjestelmää vaan ottaa huomioon kaikki vaihtoehdot, jolloin toteutettava vaihtoehto on todennäköisesti kustannustehokkain paikalliset olosuhteet huomioiden.
  Jos suunnittelija ei koskaan käy kiinteistöllä, on virhemahdollisuus suurempi ja valittu laitteisto ei olekaan paras vaihtoehto kyseiselle kiinteistölle.
 3. Toimenpideluvan hakeminen
  Toimenpidelupa haetaan rakennusvalvonnasta. Hyvä jätevesisuunnitelma antaa kaiken riittävän tiedon lupahakemusta varten.

Suomen ympäristökeskuksen ja ympäristöministeriön esitteessä on tarkemmin kohta kohdalta jätevesijärjestelmän perusparantamisen vaiheet.


Seinäjoen kaupunki

Ympäristönsuojelu

Keskuskatu 32 I
60100 Seinäjoki

Toimisto avoinna ma–pe klo 9–15

p. 06 416 6526

ymparistoseinajoki.fi