+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Asuminen ja ympäristö » Tonttitori » Vapaat omakotitontit

Vapaat omakotitontit


Vapaana olevat tontit
löytyvät Karttapalvelusta. Osa haettavissa olevista tonteista on vain ensirakentajien haettavissa. Lisäehto näkyy tonttikohtaisissa tiedoissa.

Myyntiinrakentajat voivat hakea uutta tonttia vain, mikäli edellinen tontti on lunastettu ja rakenteilla.

Tontin varaaminen

Seinäjoen kaupungin vapaita tontteja haetaan sähköisesti eTontti-palvelussa. Palveluun pääset mieleisesi tontin lisätiedoissa olevaa "Hae tonttia" -painiketta klikkaamalla.

Jos sähköinen tonttihaku ei onnistu, voit toimittaa hakemuksen paperiversiona. Hakulomake löytyy tämän sivun Oikopoluista.

Jatkuvassa haussa olevat tontit varataan hakemusten saapumisjärjestyksessä ensimmäiselle ko. tontin hakuehdot täyttävälle hakijalle.

Tonttivarauksesta peritään päätösmaksu 17 € sekä varausmaksua 50 €/kk (1.8.2019 alkaen päätösmaksu 50 €, varausmaksu 100 €/kk). Varausmaksu laskutetaan yhdellä kerralla koko varausajalta. Varausmaksu hyvitetään tontin hinnassa tai vuokrassa, mutta mikäli tonttivarauksesta luopuu, jää varausmaksu kaupungille. Varausta on mahdollista jatkaa ja pitää voimassa vuoden verran.

Tontin ostaminen

Tontin voi lunastaa missä vaiheessa varausta tahansa. Kauppakirjan allekirjoittamisajan sopimisen jälkeen tontin varaajalle lähetetään luonnos kauppakirjasta sekä lasku tontista ja lohkomiskuluista. Kauppahinta maksetaan ennen kauppakirjan allekirjoittamista. Ostaja maksaa lisäksi kaupanvahvistajan palkkion kaupanteon yhteydessä.

Tontin vuokraaminen

Tontin vuokraaminen on mahdollista Kärjen ja Pajuluoman alueella sekä Kalajärven mökkitonttialueella. Perusvuokra on viisi prosenttia (5 %) kauppahinnasta ja vuokran määrää tarkistetaan vuosittain elinkustannusindeksin muutoksella. Ensimmäisen vuoden vuokra maksetaan ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Vuokralaisella on oikeus vuokra-aikana lunastaa tontti omakseen kaupungin yleisesti käyttämien omakotitonttien luovutushintojen ja -ehtojen mukaisesti.

Tutustu Koukkarin ja Ritamäen alueisiin

Koukkarin maaseutuidylliä Peräseinäjoella -video (YouTube)

Ylistaron Ritamäen maaseutumaisemissa -video (YouTube)

Oikopolut

Vapaat tontit Hakulomake (vakio) (pdf, 0.03 Mt) Rakentamisen oheiskuluja (pdf, 0.01 Mt) Tonttihinnat (pdf, 0.02 Mt) Rakennustapaohjeet

Kauppakirjamalli (pdf, 0.06 Mt) Vuokrasopimusmalli (pdf, 0.03 Mt)

Hakuehdot (pdf, 0.09 Mt)

Palveluvastaava Tarja Karhu

p. 06 416 2250, 040 528 6985, tarja.karhuseinajoki.fi

Kiinteistöteknikko Jorma Ala-Hiiro
p. 06 416 2253, 040 729 2840, jorma.ala-hiiroseinajoki.fi