+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Asuminen ja ympäristö » Tonttitori » Vapaat omakotitontit

Vapaat omakotitontit

UUDET TONTIT 2018 RAKENTAMISEEN

Tontteja on tulossa jaettaviksi mm. Tanelinrannan Karhuvuoresta Korvenkuninkaan varrelta, Niemistöstä Keikkoahteen jatkeelta sekä Kärjestä Kynzellin-ja Stadiuksenkadun varsilta. Missä laajuudessa tontteja saadaan kunnallistekniikan piiriin, selviää vasta talousarviokäsittelyn jälkeen.

Tontit kuulutetaan julkisella kuulutuksella Ilkka-lehdessä ja Seinäjoensanomissa.

Tarkoitus olisi saada tontit jaettua ennen joulua 2017.


Kaikki vapaana olevat (myös aiemmin kuulutetut) tontit löytyvät Karttapalvelun Vapaat tontit -osiosta

Aiemmin kuulutetut tontit ovat vapaasti haettavissa. Myyntiinrakentajat voivat hakea uutta tonttia vain, mikäli edellinen tontti on lunastettu ja rakenteilla.


Tontin varaaminen

Hae 2017 tontteja sähköisesti eTontti-palvelussa Karttapalvelun Vapaat tontit –osion kautta. Palvelun kautta voit toistaiseksi hakea vain kiinteähintaisia tontteja.

Toistaiseksi edelliset tontit ovat vielä haettavissa ainoastaan paperisella hakulomakkeella.

Samoin jos sähköinen tonttihaku ei onnistu, voit toimittaa hakemuksen paperiversiona.

Hakulomake (pdf, 0.09 Mt)

Hakulomakkeita saa näiden sivujen ohella kaupungin palvelutoimistoista.
Hakemus palautetaan allekirjoitettuna osoitteella: Seinäjoen kaupunki / Kiinteistö-, ja mittauspalvelut, Nurmo-talo, Nurmontie 7, 60550 Nurmo tai skannattuna osoitteeseen tontitseinajoki.fi .

Tonttivarauksesta peritään päätösmaksu 17 € sekä varausmaksua 50 €/kk. Varausmaksu laskutetaan yhdellä kerralla koko varausajalta. Varausmaksu hyvitetään tontin hinnassa tai vuokrassa. Muussa tapauksessa varausmaksua ei hyvitetä tai palauteta. Tonttia voidaan pitää varauksessa enintään vuoden.

Tontin ostaminen

Tontin voi lunastaa missä vaiheessa varausta tahansa. Kauppakirjan allekirjoittamisajan sopimisen jälkeen tontin varaaja saa postitse luonnoksen kauppakirjasta sekä laskun tontista ja lohkomiskuluista. Kauppahinta tulee maksaa ennen kauppakirjan allekirjoittamista. Ostaja maksaa lisäksi kaupanvahvistajan palkkion kaupanteon yhteydessä.

Tontin vuokraaminen

Tontin vuokraaminen on mahdollista Kärjen alueella ja Kalajärven mökkitonttialueella. Perusvuokra on viisi prosenttia (5 %) kauppahinnasta ja vuokran määrää tarkistetaan vuosittain elinkustannusindeksin muutoksella. Ensimmäisen vuoden vuokra maksetaan ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Vuokralaisella on oikeus vuokra-aikana lunastaa tontti omakseen kaupungin yleisesti käyttämien omakotitonttien luovutushintojen ja -ehtojen mukaisesti.

Oikopolut

Vapaat tontit Hakulomake (vakio) (pdf, 0.09 Mt) Yhteystietoja (pdf, 0.01 Mt) Rakentamisen oheiskuluja (pdf, 0.01 Mt) Tonttihinnat (pdf, 0.14 Mt) Rakennustapaohjeet

Kauppakirjamalli (docx, 0.05 Mt) Vuokrasopimusmalli (pdf, 0.05 Mt)

Hakuehdot.pdf (pdf, 0.08 Mt)


Maanmittausteknikko Leena Vartio-Laitinen

p. 06 416 2250, 040 774 8384, leena.vartio-laitinenseinajoki.fi

Kiinteistöteknikko Jorma Ala-Hiiro
p. 06 416 2253, 040 729 2840, jorma.ala-hiiroseinajoki.fi