+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Asuminen ja ympäristö » Tonttitori » Vapaat omakotitontit

Vapaat omakotitontit


Seinäjoen kaupungin vapaat tontit
löytyvät Karttapalvelusta. Suurin osa tonteista on vapaasti haettavissa. Mahdolliset lisäehdot näkyvät tonttikohtaisissa tiedoissa.

Karttapalvelusta löydät kantaseinäjoen lisäksi Ylistaron vapaat tontit, joita on mm. keskustan alueella, Halkosaaressa ja Kylänpäässä. Mäki-Pohdon alueella on mahdollista ostaa myös hevostallitontti.

Nurmon vapaat tontit sijoittuvat Tanelinrannan (Karhuvuoren), Latikan, Tepon ja Kouran alueille. Kouran alueen tonteista osa rajoittuu jokeen ja niille on mahdollista rakentaa rantasauna.

Peräseinäjoen vapaat tontit sijoittuvat keskusta-alueen lisäksi mm. Honkakylän, Riskunmäen ja Kalajärven alueille. Kalajärven alueelta löydät myös vapaat mökkitontit.

Tästä pääset etsimään itsellesi mieluisan tontin Seinäjoen vapaista tonteista

Ajankohtaista

Pajuluoman alueen yhdyskuntatekniikan rakentamisaikataulussa on pieni viivästys. Tavoite on, että rakentajat pääsisivät tonteilleen kuitenkin viimeistään marraskuun loppuun mennessä

Karhuvuoren yhdyskuntatekniikan arvioitu valmistumisaika on tammikuun 2020 puolivälissä, minkä jälkeen rakentajat pääsevät tonteilleen.

Ensirakentajaehto poistettu osalta asuntoalueista
Kärjen, Kouran, Tepon ja Kitinojan tontit on vapautettu ensirakentajaehdosta, joten em. alueiden tontit ovat nyt vapaasti varattavissa. Ensirakentajaehto on toistaiseksi voimassa Pajuluoman ja Karhuvuoren uusilla asuntoalueilla.

Tonttihaku 2020
Seuraavaa tonttihakua on suunniteltu alustavasti tammikuulle 2020. Tällöin haettavaksi olisi tulossa Karhuvuoren alueelta Metsähipan, Metsänpekon sekä Kultakämmenen tontit. Pajuluoman alueelta hakuun olisi tulossa tontteja Jaakonpojan-, Kristonpojan- ja Olavinpojankatujen varsilta. Edellytyksenä tonttien myyntiintulolle on, että alueiden yhdyskuntatekniikan investointikulut hyväksytään vuoden 2020 budjetissa.

Metsähipan ja Metsänpekon yhdyskuntatekniikan arvioitu valmistumisaika on 15.1.2020. Muiden katujen rakentamisaikataulu selviää myöhemmin. Tonttien hakuehdot on luettavissa tämän sivun Oikopoluista. Tontit tulevat haettavaksi karttapalvelun kautta.

Ihastu Kalajärveen

Kalajärvellä on tilaa vaikka omalle marjametsälle -video (YouTube)

Tutustu Koukkarin ja Ritamäen alueisiin

Koukkarin maaseutuidylliä Peräseinäjoella -video (YouTube)

Ylistaron Ritamäen maaseutumaisemissa -video (YouTube)

Oikopolut

Vapaat tontit Hakuehdot (pdf, 0.11 Mt) Rakentamisen oheiskuluja (pdf, 0.01 Mt) Tonttihinnat (pdf, 0.02 Mt) Rakennustapaohjeet Hakulomake (vakio) (pdf, 0.03 Mt)

Kauppakirjamalli (pdf, 0.06 Mt) Vuokrasopimusmalli (pdf, 0.03 Mt)


Seinäjoen kaupunki

Kiinteistö- ja paikkatietopalvelut

Käyntiosoite: Kaupungintalo E-ovi, Alvar Aallon katu 10, Seinäjoki

Postiosoite: PL 215, 60101 Seinäjoki

Palveluvastaava, pientalotontit Tarja Karhu

p. 040 528 6985, tarja.karhuseinajoki.fi


Kiinteistöteknikko Jorma Ala-Hiiro
p. 040 729 2840, jorma.ala-hiiroseinajoki.fi