+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Asuminen ja ympäristö » Tonttitori » Vapaat omakotitontit

Vapaat omakotitontit

Tonttihaku 2020

Uusien tonttien hakuaika alkaa 25.1.2020 ja jatkuu 10.2.2020 klo 15 saakka. Haettavana on yhteensä 61 uutta omakotitonttia Pajuluoman, Tanelinrannan Karhuvuoren sekä Peräseinäjoen Koukkarin alueilta.

Tanelinranta/Karhuvuori:
• Haettavaksi tulee 24 omakotitonttia, hinnaltaan 30 - 34 €/m²
• Metsänpekon ja Metsähipan tonttien kunnallistekniikka valmistuu jo alkuvuodesta.
• Kultakämmenen yhdyskuntatekniikkaa aletaan rakentaa kevään aikana ja rakentajat pääsevät aloittamaan rakentamisen tämän hetkisen arvion mukaan alkusyksystä.

Pajuluoma:
• Haettavana 32 omakotitonttia, hinnaltaan 28 - 30 €/m², myös vuokraaminen on mahdollista
• Yhdyskuntatekniikkaa aletaan rakentaa alkuvuodesta ja tämän hetkisen arvion mukaan tonteilla voi aloittaa rakentamisen viimeistään kesällä.

Peräseinäjoki, Koukkari:
• Haettavana viisi omakotitonttia, hinnaltaan 2 € / m²
• Mesimarjapolku 1 on rakennettavissa jo vuoden 2020 aikana, muut tontit vuoden 2021 rakentamiseen. Katu rakennetaan keväällä 2021.

Tonttien tarkemmat tiedot ovat nähtävillä sähköisessä tonttien esittely- ja hakupalvelussa.

Hakuehdot:

Hakemuksia voi jättää yhden hakijaa / perhettä / myyntiin rakentajaa (yhtiö/toiminimi) kohti.
Mikäli teillä on voimassa oleva tonttivaraus, ette voi ottaa osaa uuteen tonttihakuun. Yhtiön osakas voi olla osakkaana vain yhdessä tonttia hakevassa yhtiössä.

Tonttihaussa hakijat jakautuvat kolmeen eri ryhmään:
Ryhmä 1. omakotitalon ensirakentajat, jotka eivät ole aiemmin rakentaneet kaupungin myymälle tai vuokraamalle tontille, ml. Nurmon, Ylistaron ja Peräseinäjoen kunnat*)
Ryhmä 2. hakijat, joilla on 19.2.2020 kulunut vähintään viisi vuotta siitä, kun ovat viimeksi ostaneet tai vuokranneet kaupungilta tontin rakentamiseen*)
Ryhmä 3. myyntiin rakentajat

*) Mikäli hakija tai hakijan kanssa samaan talouteen kuuluva henkilö on aiemmin ostanut tai vuokrannut kaupungilta tontin rakentamiseen, kuuluvat molemmat hakijat ryhmään 2. Väärien tietojen antaminen saattaa johtaa hakemuksen hylkäämiseen.

Tontin valinta ja hakeminen:

Tiedot tonteista löytyvät sähköisestä tonttien esittelypalvelusta. Myös tonttihaku tapahtuu saman järjestelmän kautta. Hakulomakkeelle pääset tonttikohtaisista tiedoista.

Hakulomakkeella tulee ilmoittaa hakijoiksi ne henkilöt, joiden nimiin kauppakirja tai vuokrasopimus tullaan myöhemmin tekemään.

Hakemuksella on pakollisena tietona omistusosuus. Kokonaismäärä on 100%, joka yleensä jaetaan hakijoiden kesken 50/50. Osuudet voivat olla myös esim. 49/51, mikäli toisella osapuolella on käyttämättä ensiasunnon ostajan varainsiirtoveron verovapaus tai mikäli sen käyttäminen halutaan säästää myöhempään. Ks. verohallinnon ohje.

Mikäli laitatte hakemukseen useamman kuin yhden tonttitoiveen, on tärkeää merkitä mieluisin hakutoive ensimmäiselle sijalle. Ensisijaisten hakutoiveiden perusteella katsotaan, käytetäänkö tonttivalinnoissa arvontaa.

Tutustukaa huolellisesti alueen kaavamääräyksiin. Tontteihin kannattaa käydä tutustumassa myös paikan päällä maastossa. Kun avaat mobiililaitteessasi karttapalvelun ja sallit paikannuksen, näet kartalta sijaintisi ja samalla näet miltä tontit näyttävät maastosta käsin.

Hakulomakkeella on määritelty varausajat päättymään aina neljännesvuosittain. Varausmaksu on 100 €/kk ja se laskutetaan yhdellä laskulla hakemukseen merkittyyn varauksen päättymiseen saakka. Voit varata tontin ensin esim. kesäkuun loppuun ja tarpeen vaatiessa jatkaa varausta. Tonttivarausta on mahdollista pitää voimassa yhteensä noin vuoden verran. Varausmaksut hyvitetään tontin kauppahinnasta tai vuokrasta, mutta niitä ei palauteta, mikäli tonttivarauksesta luopuu. Varauspäätöksistä (myös jatkopäätöksistä) laskutetaan lisäksi päätösmaksu 50 €, jota ei hyvitetä.

Hakemusten käsittely ja tonttivalinnat:

Mikäli jollekin alueen tonteista jätetään useampi kuin yksi hakemus, kutsutaan kaikki kyseiseltä alueelta tonttia hakeneet tilaisuuteen, jossa arvotaan hakijoiden kesken valintavuorot. Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 19.2.2020 klo 17.00 alkaen kaupungintalon valtuustosalissa. Hakijoille ilmoitetaan tilaisuudesta vielä erikseen.

Tonttihaussa etusijalla ovat ensirakentajat (ryhmä 1). Tonttivalinnat tehdään ensin ensirakentajien kesken, sen jälkeen ryhmän 2 kesken ja lopuksi myyntiin rakentajien kesken (ryhmä 3) niiden tonttien osalta, mitä on jäljellä.

Arvontatilaisuudessa läsnä olevat hakijat tai heidän edustajansa saavat varata omalla valintavuorollaan vapaana olevista tonteista mieluisimman tai jäädä halutessaan varasijalle. Varasijoille jääneille/jättäytyneille tarjotaan jatkossa niitä tontteja, jotka ovat olleet heidän valintavuorollaan varattuna ja joiden varaukset ovat päättyneet. Varasijat ovat aluekohtaisia ja ovat voimassa seuraavaan tonttihakuun saakka. Valintatilaisuuden jälkeen varaamatta jääneet tontit jäävät toistaiseksi pelkästään ensirakentajien haettavaksi.

Arvontatilaisuudessa alkuperäinen tonttitoive ei ole sitova. Tontin voi halutessaan valita myös eri alueelta, miltä alun perin tonttia haki.

Hakuaika ja lisätietoja:

Tonttihakemukset on jätettävä maanantaihin 10.2.2020 klo 15 mennessä sähköisessä tonttien hakupalvelussa tai toimittamalla hakulomake osoitteeseen Seinäjoen kaupunki, Kaupunkiympäristön asiakaspalvelupiste, E-ovi, Alvar Aallon katu 10, PL 215, 60101 Seinäjoki.

Omakotitontit valitaan arvotussa valintajärjestyksessä kaupungintalon valtuustosalissa
os. Kirkkokatu 6, keskiviikkona 19.2.2020 klo 17 alkaen ellei hakijoille muuta ilmoiteta.
Hakijan tai hänen edustajansa on oltava läsnä tilaisuudessa. Valtakirjaa ei tarvita.

Lisätietoja:
palveluvastaava Tarja Karhu, p. 040 528 6985, tarja.karhuseinajoki.fi
kiinteistöteknikko Jorma Ala-Hiiro, p. 040 729 2840, jorma.ala-hiiroseinajoki.fi

Muut tontit


Seinäjoen kaupungin vapaat tontit
löytyvät täältä. Suurin osa tonteista on vapaasti haettavissa. Mahdolliset lisäehdot näkyvät tonttikohtaisissa tiedoissa.

Vapaat tontit -palvelusta löydät kantaseinäjoen lisäksi Ylistaron vapaat tontit, joita on mm. keskustan alueella, Halkosaaressa ja Kylänpäässä. Mäki-Pohdon alueella on mahdollista ostaa myös hevostallitontti.

Nurmon vapaat tontit sijoittuvat Tanelinrannan (Karhuvuoren), Latikan, Tepon ja Kouran alueille. Kouran alueen tonteista osa rajoittuu jokeen ja niille on mahdollista rakentaa rantasauna.

Peräseinäjoen vapaat tontit sijoittuvat keskusta-alueen lisäksi mm. Honkakylän, Riskunmäen ja Kalajärven alueille. Kalajärven alueelta löydät myös vapaat mökkitontit.

Tästä pääset etsimään itsellesi mieluisan tontin Seinäjoen vapaista tonteista

Koukkarin alueen kaavamääräykset (pdf, 0.34 Mt)

Koukkarin maaseutuidylliä Peräseinäjoella -video (YouTube)

Ihastu Kalajärveen

Kalajärvellä on tilaa vaikka omalle marjametsälle -video (YouTube)

Tutustu Ritamäen alueeseen

Ylistaron Ritamäen maaseutumaisemissa -video (YouTube)

Oikopolut

Vapaat tontit Hakuehdot (pdf, 0.11 Mt) Rakentamisen oheiskuluja (pdf, 0.01 Mt) Tonttihinnat (pdf, 0.02 Mt) Rakennustapaohjeet Hakulomake (vakio) (pdf, 0.03 Mt)

Kauppakirjamalli (pdf, 0.06 Mt) Vuokrasopimusmalli (pdf, 0.03 Mt)


Seinäjoen kaupunki

Kiinteistö- ja paikkatietopalvelut

Käyntiosoite: Kaupungintalo E-ovi, Alvar Aallon katu 10, Seinäjoki

Postiosoite: PL 215, 60101 Seinäjoki

Palveluvastaava, pientalotontit Tarja Karhu

p. 040 528 6985, tarja.karhuseinajoki.fi


Kiinteistöteknikko Jorma Ala-Hiiro
p. 040 729 2840, jorma.ala-hiiroseinajoki.fi