+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Asuminen ja ympäristö » Tonttitori » Vapaat omakotitontit

Vapaat omakotitontit

UUDET OMAKOTI- JA RIVITALOTONTIT SEKÄ RAKENNUSPAIKAT 2019 RAKENTAMISEEN

Alkuvuodesta 2018 jaetuista tonteista n. kolmannes on rakentumassa ja kaikki tontit ovat olleet varattuina. Peruutuksia ja varasijoilta varauksia on ollut entiseen malliin. Karhuvuoressa neljällä tontilla ja Niemistössä kolmella.

Kärjessä on vapaita tontteja ja osalta on hakuehtoja poistettu kokonaan. Katso tonttien lisätiedot.

Uudet 2019 kohteet sijaitsevat Tanelinrannan Karhuvuoressa, Mäki-Hakolantien eteläpuolella, Niemistössä Keikkoahteen jatkeella sekä Pajuluomalla, Ruukintien itäpuolella. Kouran uudessa asemakaavassa on omarantaisia omakotitontteja. Tontit tulevat haettaviksi seuraavassa kuulutuksessa.

Niemistön alueelle on tulossa myös yksi tontti rivitalolle.

Kunnallistekniikan suunnittelu uusille alueille käynnistyy asemakaavojen vahvistuttua. Alueille rakentamaan pääsy varmistuu vasta kun työmaat on aikataulutettu.

Kouran alueelle kunnallistekniikkaa rakennetaan 2020, ehdolla, että alueelle tulee tonttivarauksia.


Kaikki vapaana olevat (myös aiemmin kuulutetut) tontit löytyvät Karttapalvelun Vapaat tontit -osiosta

Myyntiinrakentajat voivat hakea uutta tonttia vain, mikäli edellinen tontti on lunastettu ja rakenteilla.

Tontin varaaminen

Kaikki tontit, uudet sekä jatkuvassa haussa olevat tontit haetaan sähköisesti eTontti-palvelussa Karttapalvelun Vapaat tontit –osion kautta.

Jos sähköinen tonttihaku ei onnistu, voit toimittaa hakemuksen paperiversiona.

Hakulomake (pdf, 0.09 Mt)

Hakulomakkeita saa näiden sivujen ohella kaupungin palvelutoimistoista.
Hakemus palautetaan allekirjoitettuna osoitteella: Seinäjoen kaupunki / Kiinteistö-, ja mittauspalvelut, Nurmo-talo, Nurmontie 7, 60550 Nurmo tai skannattuna osoitteeseen tontitseinajoki.fi .

Tonttivarauksesta peritään päätösmaksu 17 € sekä varausmaksua 50 €/kk. Varausmaksu laskutetaan yhdellä kerralla koko varausajalta. Varausmaksu hyvitetään tontin hinnassa tai vuokrassa. Muussa tapauksessa varausmaksua ei hyvitetä tai palauteta. Tonttia voidaan pitää varauksessa enintään vuoden.

Tontin ostaminen

Tontin voi lunastaa missä vaiheessa varausta tahansa. Kauppakirjan allekirjoittamisajan sopimisen jälkeen tontin varaaja saa postitse luonnoksen kauppakirjasta sekä laskun tontista ja lohkomiskuluista. Kauppahinta tulee maksaa ennen kauppakirjan allekirjoittamista. Ostaja maksaa lisäksi kaupanvahvistajan palkkion kaupanteon yhteydessä.

Tontin vuokraaminen

Tontin vuokraaminen on mahdollista Kärjen alueella ja Kalajärven mökkitonttialueella. Perusvuokra on viisi prosenttia (5 %) kauppahinnasta ja vuokran määrää tarkistetaan vuosittain elinkustannusindeksin muutoksella. Ensimmäisen vuoden vuokra maksetaan ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Vuokralaisella on oikeus vuokra-aikana lunastaa tontti omakseen kaupungin yleisesti käyttämien omakotitonttien luovutushintojen ja -ehtojen mukaisesti.

Oikopolut

Vapaat tontit Hakulomake (vakio) (pdf, 0.09 Mt) Yhteystietoja (pdf, 0.01 Mt) Rakentamisen oheiskuluja (pdf, 0.01 Mt) Tonttihinnat (pdf, 0.13 Mt) Rakennustapaohjeet

Kauppakirjamalli (docx, 0.05 Mt) Vuokrasopimusmalli (pdf, 0.05 Mt)

Hakuehdot (pdf, 0.09 Mt)

Maanmittausteknikko Leena Vartio-Laitinen

p. 06 416 2250, 040 774 8384, leena.vartio-laitinenseinajoki.fi

Kiinteistöteknikko Jorma Ala-Hiiro
p. 06 416 2253, 040 729 2840, jorma.ala-hiiroseinajoki.fi