+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Asuminen ja ympäristö » Tonttitori » Vapaat omakotitontit

Vapaat omakotitontit

UUDET OMAKOTI- JA RIVITALOTONTIT SEKÄ RAKENNUSPAIKAT 2019 RAKENTAMISEEN

Kärjessä on vapaita tontteja ja osalta vuoden 2018 tonteista on hakuehtoja poistettu kokonaan. Katso tonttien lisätiedot.

Uudet 2019 kohteet, 111 TONTTIA

Tontit kuulutetaan haettaviksi Ilkka-lehdessä sunnuntaina 24.2.2019 ja Seinäjoen Sanomissa keskiviikkona 27.2.2019.

HAKUKUULUTUS (pdf, 0.08 Mt)

Kaikki haettavat tontit ovat maastoon merkitty korttelin / tontin numerolla.

Haku päättyy maanantaina 11.3.2019 klo 15:00 ja tontit tullaan valitsemaan myöhemmin ilmoitettavaan aikaan ja paikkaan.

Tontit tulevat näkyville eTonttipalveluun 24.2.2019 klo 7:00.

Tanelinrannan Karhuvuoressa Mäki-Hakolantien eteläpuolella on 27 omakotitonttia ja yksi AP-tontti 8:lle asunnolle. Tontit ovat katujen Ryökämöinen, Pitkävilla ja Metsän ukko varsilla.

Niemistössä Keikkoahteen jatkeella on 26 omakotitonttia ja yksi 11-asuntoinen AR. Tontit ovat katujen Keikkonotko, Auneksennotko, Saarennotko, Hautalannotko varsilla. Alueella on kolme tonttia varattu maanomistajille maakauppojen yhteydessä.

Pajuluomalla Ruukintien itäpuolella on 27 omakotitonttia. Tontit ovat katujen Eerikinpojankatu, Iisakinpojankatu ja Valentinpojankatu varsilla. Alueella on kaksi tonttia varattu maanomistajille maakauppojen yhteydessä.

Kouran uudessa asemakaavassa Saarikoskentien varrella on 5 (n. 2000- 3500 m2) omarantaista omakotitonttia ja 20 muuta omakotitonttia. Kunnallistekniikka rakennetaan alueelle 2020.

Halkosaaressa on kolme erillistonttia haettavana. Uitontie 94 ja Riihisaarentie 2 ja 2 a. Näille kunnallistekniikka on valmiina.

Nurmon Tepossa on yksi omakotitontti, Kankaantie 24, jolle on kunnallistekniikka valmiina.

Kunnallistekniikan suunnittelu uusille alueille käynnistyy asemakaavojen vahvistuttua. Alueille rakentamaan pääsy varmistuu vasta kun työmaat on aikataulutettu.

Niemistön tonteille päästään jo kesällä 2019, mahdollisesti kesäkuun alusta alkaen.Kaikki vapaana olevat (myös aiemmin kuulutetut) tontit löytyvät Karttapalvelun Vapaat tontit -osiosta

Myyntiinrakentajat voivat hakea uutta tonttia vain, mikäli edellinen tontti on lunastettu ja rakenteilla.

Tontin varaaminen

Kaikki tontit, uudet sekä jatkuvassa haussa olevat tontit haetaan sähköisesti eTontti-palvelussa Karttapalvelun Vapaat tontit –osion kautta.

Jos sähköinen tonttihaku ei onnistu, voit toimittaa hakemuksen paperiversiona.

Hakulomake (pdf, 0.09 Mt)

Hakulomakkeita saa näiden sivujen ohella kaupungin palvelutoimistoista.
Hakemus palautetaan allekirjoitettuna osoitteella: Seinäjoen kaupunki / Kiinteistö-, ja mittauspalvelut, Nurmo-talo, Nurmontie 7, 60550 Nurmo tai skannattuna osoitteeseen tontitseinajoki.fi .

Tonttivarauksesta peritään päätösmaksu 17 € sekä varausmaksua 50 €/kk. Varausmaksu laskutetaan yhdellä kerralla koko varausajalta. Varausmaksu hyvitetään tontin hinnassa tai vuokrassa. Muussa tapauksessa varausmaksua ei hyvitetä tai palauteta. Tonttia voidaan pitää varauksessa enintään vuoden.

Tontin ostaminen

Tontin voi lunastaa missä vaiheessa varausta tahansa. Kauppakirjan allekirjoittamisajan sopimisen jälkeen tontin varaaja saa postitse luonnoksen kauppakirjasta sekä laskun tontista ja lohkomiskuluista. Kauppahinta tulee maksaa ennen kauppakirjan allekirjoittamista. Ostaja maksaa lisäksi kaupanvahvistajan palkkion kaupanteon yhteydessä.

Tontin vuokraaminen

Tontin vuokraaminen on mahdollista Kärjen alueella ja Kalajärven mökkitonttialueella. Perusvuokra on viisi prosenttia (5 %) kauppahinnasta ja vuokran määrää tarkistetaan vuosittain elinkustannusindeksin muutoksella. Ensimmäisen vuoden vuokra maksetaan ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Vuokralaisella on oikeus vuokra-aikana lunastaa tontti omakseen kaupungin yleisesti käyttämien omakotitonttien luovutushintojen ja -ehtojen mukaisesti.

Oikopolut

Vapaat tontit Hakulomake (vakio) (pdf, 0.09 Mt) Yhteystietoja (pdf, 0.01 Mt) Rakentamisen oheiskuluja (pdf, 0.01 Mt) Tonttihinnat (pdf, 0.13 Mt) Rakennustapaohjeet

Kauppakirjamalli (docx, 0.05 Mt) Vuokrasopimusmalli (pdf, 0.05 Mt)

Hakuehdot (pdf, 0.09 Mt)

Maanmittausteknikko Leena Vartio-Laitinen

p. 06 416 2250, 040 774 8384, leena.vartio-laitinenseinajoki.fi

Kiinteistöteknikko Jorma Ala-Hiiro
p. 06 416 2253, 040 729 2840, jorma.ala-hiiroseinajoki.fi