+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Asuminen ja ympäristö » Kaupunkikeskustan kehittyminen

Kaupunkikeskustan kehittyminen

Seinäjoen kaupungin tulevaisuuden keskusta on tiivis, viihtyisä ja toimelias.

Uusi kaupunkikeskusta vahvistaa Seinäjoen vetovoimaa ja kilpailukykyä. Tavoitteena on, että vuonna 2020 keskustassa asuu 10 000 uutta asukasta. Kaupunki "kasvaa korkeutta", kun liiketilojen kerrosala lisääntyy. Lue lisää keskustan kehittämisestä tästä .

Seinäjoen ydin mullistuu aivan uudeksi. Tutustu Kehittyvä ydinkeskusta -karttaan (pdf, 4.56 Mt)

Huom! Klikkaamalla kaikki kuvat aukeavat suurempina.

Tähän karttaan on asemoitu kaikki alla esiteltävät kohteet.


Keskustori

Keskustori eli Vekseliaukio on kaupungin sydän, kohtaamispaikka, jonka muodostavat asukkaat, kauppa, palvelut ja tapahtumat. Uusitun Keskustorin suunnittelu on toteutettu käyttäjälähtöisesti. Pysäköintilaitoksen valmistuttua Keskustorin rakentaminen käynnistyy 2017 kesällä. 2018 vuoden aikana alueen pintarakenteet rakennetaan. Tori on valmis viimeistään 2019, jolloin toritoiminnot siirtyvät Kauppatorilta. Alueesta tulee pienten kaupunkitapahtumien keskipiste, sinne rakennetaan kahvila-monitoimitilapaviljonki, esiintymislava ja lasten leikkipiste. Torilla oleville ravintoloille tulee mahdollisuus terassien rakentamiseksi. Lisäksi alueelle tulee taidetta, ja digitaaliset infotaulut, joissa näkyvät tulevaisuudessa kaupungin tapahtumatiedot ja digitaidetta.
Seuraa Keskustorin rakentumista: meidanseinajoki.fi


Kauppatori

Koulukatu muuttuu keskustaa halkovaksi kävelykaduksi.


Itikanmäki

Uusi kevyenliikenteen silta yhdistää Itikanmäen ja Rytmikorjaamon alueet keskustaan. Lakeuden aamunkoi -ehdotus voitti suunnittelukilpailun ja sen rakentaminen alkoi syksyllä 2016.


Asemanseutu

Seinäjoen uusi asemanseutu yhdistää asumisen, palvelut ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet. Maailman laajimmassa kansainvälisessä Europan 13 -arkkitehtikilpailussa haettiin ideoita ratapiha-alueen rakentamiseksi.


Kortteli 34

Ruukintien, Torikadun, Kauppakadun ja Koulukadun rajaama kortteli 34 sijaitsee lähellä Matkakeskusta. Alueen pohjoisreuna tarjoaa mahdollisuudet kaupallisiin palveluihin ja eteläpuoli ravintola- ja vapaa-ajankäyttöön.


Marttilan alue

Marttilan alueelle Vapaudentien varteen rakennetaan uusia kerrostaloja.

Vapaudentien ja Jaakkolantien risteykseen nousee uusi kerrostalo. Työt alkoivat syksyllä 2015.


Veteraaniaukio

Veteraaniaukio sijaitsee vastapäätä Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museota.Sivua päivitetty 24.5.2017