+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Asuminen ja ympäristö » Kaupunkikeskustan kehittyminen

Kaupunkikeskustan kehittyminen

Seinäjoen kaupungin tulevaisuuden keskusta on tiivis, viihtyisä ja toimelias.

Uusi kaupunkikeskusta vahvistaa Seinäjoen vetovoimaa ja kilpailukykyä. Tavoitteena on, että vuonna 2020 keskustassa asuu 10 000 uutta asukasta. Kaupunki "kasvaa korkeutta", kun liiketilojen kerrosala lisääntyy. Kaiken takana on kaupunkistrategia, jossa keskustan
kehittämiseen ovat sitoutuneet Seinäjoen kaupunki, Into Seinäjoki sekä keskustan alueen kiinteistönomistajat ja yritykset.

Seinäjoen keskustan kehityssuunnitelma 21.12.2017

Seinäjoen ydin mullistuu aivan uudeksi. Tutustu Kehittyvä ydinkeskusta -karttaan (pdf, 4.56 Mt)

Huom! Klikkaamalla kaikki kuvat aukeavat suurempina.

Keskustori

Keskustori eli Vekseliaukio on kaupungin sydän, kohtaamispaikka, jonka muodostavat asukkaat, kauppa, palvelut ja tapahtumat. Uusitun Keskustorin suunnittelu on toteutettu käyttäjälähtöisesti. Pysäköintilaitos Toriparkki valmistui alkuvuodesta 2018. Keskustori valmistuu keväällä 2019, jolloin toritoiminnot siirtyvät Kauppatorilta. Alueesta tulee pienten kaupunkitapahtumien keskipiste, sinne rakennetaan kahvila-monitoimitilapaviljonki, esiintymislava ja lasten leikkipiste. Lisäksi alueelle tulee taidetta, ja digitaaliset infotaulut, joissa näkyvät tulevaisuudessa kaupungin tapahtumatiedot ja digitaidetta.
Seuraa Keskustorin rakentumista: meidanseinajoki.fi


Kauppatori

Koulukatu muuttuu keskustaa halkovaksi kävelykaduksi.


Asemanseutu

Asemanseutu kasvaa tulevina vuosina tiiviimmäksi osaksi kaupungin ydinkeskustaa. Raideliikenteen kasvu ja hyvä
logistinen saavutettavuus varmistavat kaupalle, tapahtumille ja liiketiloille merkittävän kasvun alustan

Asemanseudun yleissuunnitelma 29.3.2018


Kortteli 34

Ruukintien, Torikadun, Kauppakadun ja Koulukadun rajaama kortteli 34 sijaitsee lähellä Matkakeskusta. Alueen pohjoisreuna tarjoaa mahdollisuudet kaupallisiin palveluihin ja eteläpuoli ravintola- ja vapaa-ajankäyttöön. Patruunan asuinalue tulee olemaan yksi merkittä-
vimmistä ja näkyvimmistä muutoksista Seinäjoen keskustassa. Aivan rautatieaseman naapuriin rakentuu yhdeksän 6–8-kerroksista taloa, yhteensä noin 400 asuntoa. Rakennuksiin tulee asuntojen lisäksi liiketiloja.


Itikanmäki

Uusi kevyenliikenteen silta yhdistää Itikanmäen ja Rytmikorjaamon alueet keskustaan. Lakeuden aamunkoi valmistui kesällä 2017.
Katso video sillan rakentumisesta.

.

Seinäjoki kasvaa kohisten

Seinäjoki on yksi merkittävimmistä suomalaisista kasvukeskuksista. Rakentavin, muuttovetovoimaisin, yrittäjäystävällisin. Vuoteen 2021 mennessä Seinäjoella investoidaan miljardi euroa elinvoimaisuuteen. Luvassa on muun muassa kasvonsa täydellisesti pesevä kaupallinen keskusta ja yhteensä satoja hehtaareja uusia yritysalueita Itäväylän varrella. Tutustu tuleviin investointeihin lisää Miljardilla enemmän elinvoimaa -esitteestämme.
https://www.intoseinajoki.fi/tiedostopankki/369/Miljardi_2019_FI_web.pdf

3D-animaatio Seinäjoen tulevista miljardi-investoinneista
https://youtu.be/VdFUl-Qn-zA
Sivua päivitetty 19.12.2018