+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Asuminen ja ympäristö » Kadut ja liikenne » Pyöräily » Pyöräilyn lähikohteet

Pyöräilyn lähikohteet

Seinäjoella on helppo kulkea pyörällä, sillä kaupunki on tiivis ja maasto tasaista. Tässä listaamme sopivia pyöräilykohteita lyhyille pyörälenkeille,

Aalto-keskus

Alvar Aallon suunnittelemat rakennukset ovat Seinäjoen tunnetuinta arkkitehtuuria. Aalto-keskus, johon kuuluvat valtion virastotalo, kaupungintalo, kirjasto, teatteri, kansalaistori ja Lakeuden risti, on aivan keskustan tuntumassa ja helposti saavutettavissa pyörällä. Matkaa asemalta Aalto-keskukselle on vain 750 metriä, osoite: Koulukatu 21.

Lisätietoa Aalto-keskuksesta löydät tästä.

Suojeluskuntatalo

Suojeluskunta- ja lottamuseo on ensimmäinen Alvar Aallon Seinäjoelle suunnittelema rakennus vuodelta 1925. Se on tyyliltään hyvin erilainen kuin Aallon myöhempi tuotanto. Rakennus sijaitsee keskustassa, osoitteessa Kauppakatu 17. Matkaa asemalta n. 700 metriä.

Lisätietoa Suojeluskunta- ja lottamuseosta löydät tästä.

Törnävänsaari

Törnävä on Seinäjoen vanhin asuinalue: Östermyran kartanoalueelle perustettiin rautaruukki vuonna 1798. Alueella sijaitsee Törnävänsaari, joka on kaunis vehreä saari, josta löytyy mm. Törnävän kartano, Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo, joka toimii vanhassa kivinavetassa, Liinamaan perinnepiha ja Törnävän kesäteatteri. Alueella järjestetään vuosittain Provinssi. Matkaa Seinäjoen rautatieasemalta Törnävänsaareen on n. 4 kilometriä, osoite: Törnäväntie 20.

Framin kampus ja jokiranta

Seinäjoen Ammattikorkeakoulu SeAmk on yhdellä kampuksella Framin jokirannassa. Alue on kaunista vehreää jokirantaa. Jokirantaa pitkin pääsee myös pyöräilemään molempiin suuntiin. Alue sijaitsee n. 1,5 kilometrin päässä matkakeskukselta, osoitteessa Kampusranta 9.

Joupiskan liikuntakeskus ja kuntopolut

Joupiskan liikuntakeskus palvelee talvisin laskettelukeskuksena, ja alueelta löytyy myös kattavat kuntopolut, esteettömänäkin. Kuntopolkujen varrella on laavut. Kesäisin Joupiskalla on käytössä kaikille ilmainen pyöräilyn pumptrack -rata, ja rinteeseen on kesällä 2019 valmistunut portaat kuntoilua varten. Joupiskan liikuntakeskus palvelee osoitteessa Lakeudentie 20, matkaa sinne on matkakeskukselta n. 3,2 kilometriä.

Lisätietoa Joupiskasta löydät tästä. ja Jouppilanvuoren kuntopoluista tästä ja kartan näet tästä.

Kyrkösjärvi

Kyrkösjärvi on Seinäjoen keskustan kupeessa sijaitseva teköjärvi. Paikallisten kyrkkäriksi kutsuman ja lähialueen ainoan järven monille näköalapaikoille pääsee esteettömästi. Kyrkkäriä kehystävät rannat ovat toistensa vastakohtia. Alueella on metsiä, asuntomessualue, betoninen harmaa voimalaitos, ja uimaranta. Kyrkösjärven ympäri pääsee kiertämään esimerkiksi pyörällä, lenkin pituus on n. 8,7 km.

Kyrkösjärven uimaranta sijaitsee osoitteessa Kyrkösvuorentie 26 ja sinne on pyörällä matkakeskukselta n. 4,2 kilometriä. Lisätietoja Kyrkösjärvestä löydät tästä.

Sahalampi

Sahalammen virkistysalue sijaitsee myös hyvin lähellä keskustaa. Tällä hetkellä alueella on uimaranta ja koirapuisto, mutta kaupunki kehittää aluetta entistäkin paremmaksi ja suunnittelutyössä on osallistettu myös asukkaita.

Sahalampi sijaitsee osoitteessa Vapaudentie 4 ja matkaa sinne on matkakeskukselta n. 2,2 kilometriä. Lisätietoja Sahalammesta löydät tästä.

Tanelinranta

Tanelinrannalla on ns. poukama, joka on matala ja soveltuu pikkulapsille. Muutoin rantaprofiili on melko jyrkkä ja soveltuu mm. uimahyppyihin, joita mahdollista suorittaa isolta laiturilta. Hiekkarantaa on runsaasti. Vesi on kirkasta ja nurmialuetta on runsaasti auringon ottoa varten. Rannalta löytyy pukukopit. Käytössä ovat Tanelinrannan nuoriso- ja urheilukeskusrakennuksen WC-tilat n. 100 metrin päässä rannalta. Rannan läheisyydessä beach volley kenttä.

Tanelinranta sijaitsee osoitteessa Lampitie 10, matkakeskukselta sinne on matkaa n. 4,3 kilometriä. Lisätietoja Tanelinrannasta löydät tästä.

Paukanevan pitkospuut

Paukaneva tarjoaa retkeilijälle virkistäytymistä ja luontoelämyksiä aivan lähellä kaupunkia. Maisemia ja nevan monia lintuja voi ihastella näkötornista ja polun varrella on tietoa alueen historiasta.

Lisätietoja Paukanevasta löydät tästä. ja selkeän kartan löydät Lakeuden Elämysliikunnan sivuilta. Paukanevan pitkospuiden alkuun pääsee helposti Ylistarontien varressa olevalta parkkipaikalta.

Patsaspyöräilyreitistöt

Kesällä 2019 laadittiin kartat, joiden avulla voi tutustua Seinäjoen julkiseen taiteeseen. Kartat käyttöönne voitte ladata tästä:

Keskusta (pdf, 0.74 Mt)Törnävä (pdf, 0.46 Mt)Keskusta-Törnävä (pdf, 0.83 Mt)Seinäjoen kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala

Käyntiosoite: Kaupungintalo E-ovi, Alvar Aallonkatu 10, Seinäjoki

Postiosoite: PL 215, 60101 Seinäjoki

kirjaamo.kaupunkiymparistoseinajoki.fi