+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Asuminen ja ympäristö » Kadut ja liikenne » Pyöräily » Kaupunkipyörät » Kaupunkipyörien käyttösäännöt

Kaupunkipyörien käyttösäännöt

Kaupunkipyörä

Kaupunkipyörän saa lainattua esittämällä kuvallisen henkilötodistuksen ja täyttämällä lainauskaavakkeen. Alle 15-vuotiailta vaaditaan huoltajan kirjallinen suostumus. Allekirjoittamalla kaupunkipyörän lainauskaavakkeen asiakas sitoutuu noudattamaan kaupunkipyörän käyttösääntöjä.

Jokaisella kaupunkipyörän lainaajalla on oltava henkilökortti, jolla hän voi todistaa henkilöllisyytensä. Kortti on esitettävä aina lainattaessa kaupunkipyörää. Näin lainaaja ottaa vastuun lainaamastaan kaupunkipyörästä.

Kaupunkipyörän lainaaminen

Kaupunkipyörän voi lainata vain yhdeksi päiväksi kerrallaan, ilman ennakkovarausta. Kolme pyöristä on lainattavissa Nuorisokeskukselta (os. Puskantie 3), joka on avoinna arkisin klo 9–15. Toiset kolme ovat lainattavissa nuorten kohtaamispaikka JOJO:sta (os. Valtionkatu 1), joka on avoinna ti–pe klo 14–19. JOJO:n kesäloman (14.6.–6.8.) ajan kaikki kaupunkipyörät ovat lainattavissa Nuorisokeskukselta. Pyörä palautetaan lainauspaikkaan.

Kaupungin asukkaat ja vierailijat maksavat kaupunkipyörää lainatessaan 20 € pantin, joka palautetaan pyörän palautuksen yhteydessä. Kaupunkipyörän palauttamatta jättäminen saman päivän aikana aiheuttaa 20 € pantin menetyksen.

Kaupunkipyörän palautus

Kaupunkipyörien laina-aika on enintään Nuorisokeskuksen tai nuorten kohtaamispaikka JOJO:n aukioloaika, joka on edellä mainittu. Kaupunkipyörän palauttamatta jättäminen saman päivän aikana aiheuttaa 20 € pantin menetyksen.

Kaupunkipyörän katoaminen tai vahingoittuminen

Kadonneen tai vahingoittuneen kaupunkipyörän korvausmaksu on 350 €. Maksun laiminlyönti kehotuksesta huolimatta aiheuttaa lainausoikeuden menetyksen ja perintä siirtyy perintätoimistolle.

Lainauspaikka

Nuorisokeskus, Puskantie 3, 60101 Seinäjoki
TAI
Nuorten kohtaamispaikka JOJO, Valtionkatu 1, 60100 Seinäjoki

Lainausaika

Nuorisokeskuksen aukioloajat: arkisin klo 9–15 (pyörä palautettava saman päivän aikana)

JOJO:n aukioloajat: ti-pe klo 14–19 (pyörä palautettava saman päivän aikana)

Maksu

Pantti 20 €

Katoaminen tai vahingonkorvaus

350 €


Seinäjoen kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala

Käyntiosoite: Kirkkokatu 6, 60100 Seinäjoki

Postiosoite: PL 215, 60101 Seinäjoki

kirjaamo.kaupunkiymparistoseinajoki.fi