+
Tulosta
Etusivu

Muuttajalle

Tervetuloa asumaan Seinäjoelle!

Täällä humua riittää ympäri vuoden. Siitä pitävät huolen muun muassa Seinäjoen kaupunginteatteri, Rytmikorjaamo, Seinäjoki Areena ja lukuisat SM-tason urheilutapahtumat. Lisäksi museot, elokuvateatterit, paikalliset teatteri -ja musiikkiryhmät sekä kansalaisopistot viihdyttävät asukkaita ja vierailijoita. Jos kaupunkimme on sinulle vielä vieras, aloita tutustuminen vaikka tapahtumista. Ihastut varmasti.

Provinssissa viihtyy 75 000, Seinäjoen Tangomarkkinoilla yli 100 000 ja Vauhtiajoissa 40 000 kävijää – joka vuosi ja vuodesta toiseen. Kun listaan lisätään Suomen paras vapaa-ajankeskus PowerPark, Tuurin kauppakeskus ja uusin vetonaula Duudson Activity Park Seinäjoella, on vain todettava, että seutu tarjoaa Seinäjoen suurimpien kesätapahtumien lisäksi monipuolisen kattauksen tekemistä perheille. Seinäjoen kaupunginkirjasto, maakuntakirjasto Apila on tutustumisen arvoinen kohde kaikille, kirjasto on saanut useita palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa upean arkkitehtuurinsa vuoksi. Apila löytyy Seinäjoen Aaltokeskuksesta. Lisätietoa kaikista Seinäjoen kirjastopalveluista löydät tästä.


Yleistietoa Seinäjoesta
Etelä-Pohjanmaa Matkailu Oy:n sivuilta löydät kattavasti tietoa alueen matkailukohteista ja oheispalveluista: www.epmatkailu.fi

Asuminen

Koti on ihmisen paras paikka, kun se on oikean kokoinen ja oikeassa paikassa. Täältä sopiva koti löytyy kaupungin keskustasta tai maaseudun rauhasta, kerrostalosta tai isosta omakotitalosta. Arki luistaa sujuvasti ilman ruuhkia, sillä välimatkat ovat lyhyitä ja yhteydet ihanteellisia. Omakotitonttien hinnat pyritään pitämään maltillisina, että mahdollisimman monella olisi mahdollisuus omakotiasumiseen. Osan tonteista voi myös halutessaan vuokrata.

Katso vapaat tontit

Myytävät ja vuokrattavat asunnot

Varhaiskasvatus ja koulutus

Koulutien alku on yksi lapsen – ja vanhempien – elämän tärkeimmistä hetkistä. Seinäjoelta löytyvät hyvät perusopetuksen koulut ja laadukasta lukiokoulutusta. Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen järjestää Seinäjoen kaupunki. Yksityisistä kouluista Seinäjoelta löytyy Etelä-Pohjanmaan Steinerkoulu. Osittain englanninkielistä perusopetusta järjestetään Marttilan koulussa ja Seinäjoen lyseolla. Opetus on tarkoitettu suomalaisille oppilaille, mutta myös niille maahanmuuttajille, joiden kotikielenä on englanti. Maahanmuuttajille järjestetään myös valmistavaa opetusta. Siellä opetellaan erityisesti suomen kielen hallintaa ennen tavalliselle luokalle siirtymistä.
Lukiokoulutuksessa voi myös suorittaa osin englanninkielisiä opintoja Seinäjoen lukiossa.

Datanomi, rytmimaisteri vai tohtori? On toiveammattisi sitten elektroniikka-asentaja tai automaatioasentaja, kaupungin lukiot, ammattikoulut ja aikuisopistot takaavat verrattoman valikoiman toisen asteen koulutusta. Vai haluatko lisää vaihtoehtoja? Agrologi, konservaattori, rytmimaisteri, MBA, tohtori… Korkeakouluopintoja löytyy mielin määrin niin Seinäjoen Ammattikorkeakoulusta (SeAMK) kuin Seinäjoen yliopistokeskuksestakin. Täällä opiskelu on kaikkia varten, ikään katsomatta.

Lue lisää varhaiskasvatuksesta ja eri koulutusasteista Seinäjoella

Yrittäminen

Seinäjoella rohkenee yrittää! Oheisista linkeistä löydät palveluja Seinäjoesta kiinnostuneille yrittäjille ja yrityksille.

Into Seinäjoki
Etelä-Pohjanmaan kauppakamari
Sydämellinen Seinäjoki ry
Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät
Etelä-Pohjanmaan Yrityspörssi

Liikenneyhteydet

Seinäjoen kaupungin bussiliikenteestä vastaa Komia liikenne. Kausi- ja sarjaliput ostettavissa kätevästi netistä.

Tiesitkö, että juna vie Seinäjoelta Tamperelle vain tunnissa? Seinäjoki sijaitsee rautateiden solmukohdassa ja kaupungista pääsee raiteita pitkin niin Oulun (3 h), Helsingin (2,5 h), Vaasan (1 h) kuin Jyväskylänkin (3 h) suuntaan. Tarkemmat tiedot: www.vr.fi

Liikunta

Oli mielessäsi sitten uinti, jalkapallo, hiihto, salibandy tai paini niin harrastusmahdollisuuksia löytyy! Seinäjoella toimii yli 60 urheiluseuraa ja järjestöä. Lisäksi Seinäjoen alueella on useita kunto- ja pururatoja, ulkoilureitistöjä sekä hiihtolatuja. Kunnossapidettäviä latuja on yli 200 km.

Seinäjoen upeat ulkoilu- ja -luontoreitit
Monipuoliset liikuntapaikat ja tilat
Liikuntaseurat ja yhdistykset

Kulttuuripalvelut

Seinäjoen kaupunki on tunnettu upeasta Aalto-keskuksestaan, johon jokaisen kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa!

Kaupungin kulttuuripalvelut ovat aktiivisesti mukana tuottamassa tapahtumia, esimerkiksi Östermyra-päiviä, Pikkuprovinssia, ValotON -valotaidetapahtumaa, Kulttuurihurautusta, Kesäsoittajien kiertuetta, Kyläkarnevaaleja ja Peräseinäjoen kulttuuriviikkoa.

Seinäjoella on myös kaupungin Taidehalli, jossa on vaihtuvien nykytaiteen näyttelyiden näyttelytila ja visuaalisen taiteen tapahtumapaikka. Näyttelyiden lisäksi tarjolla on työpajoja, tapahtumia ja monenlaista oheistoimintaa. Taidehallilla on kahvio, myymälä ja taidelainaamo, josta saa taidetta kotiin pienellä kuukausivuokralla tai osamaksulla omaksi.

Seinäjokisten tarinoita

Lue Elämäni Seinäjoki -nettisivuilta seinäjokisten tarinoita elämästään kaupungissa: mikä on tuonut heidät tänne ja mikä Seinäjoessa on parasta.


Seinäjoen kaupunki

Asuntotoimi

Postiosoite: PL 215, 60101 Seinäjoki

Käyntiosoite: Huhtalantie 10, Seinäjoki

Toimisto avoinna tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin

p. 06 416 2121

asuntotoimiseinajoki.fi