+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Asuminen ja ympäristö » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Marraskuu » Lähde hyvään sisäilmaan - Sisäilmapaja11 Seinäjoella 13.-14.11.2019

Lähde hyvään sisäilmaan - Sisäilmapaja11 Seinäjoella 13.-14.11.2019

6.11.2019, klo 12:50

Sisäilma-alan ammattilaiset kokoontuvat jälleen vuosittaiseen, valtakunnalliseen Sisäilmapajaan, joka järjestetään tänä vuonna Seinäjoki Areenalla 13.–14.11.2019. Pajaan osallistuu noin 400 osallistujaa. Sisäilmapaja11:n järjestävät yhteistyössä Seinäjoen kaupunki, Seinäjoki Congress ja Sisäilmayhdistys ry.

- Sisäilmapajoissa pureudutaan asioihin käytännön kautta, kun taas järjestämissämme Sisäilmastoseminaareissa lähtökohtana on sisäilma-alan tutkimus. Sisäilmapajoja järjestetään eri paikkakunnilla yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Olimmekin erittäin iloisia, kun Seinäjoelta tuli aloite Sisäilmapajan tuomisesta Etelä-Pohjanmaalle, Sisäilmayhdistyksen toiminnanjohtaja Mervi Ahola sanoo.

Sisäilmapaja kokoaa Seinäjoelle käytännön toimijoita ja asiantuntijoita eri puolilta Suomea. Ohjelmassa paikallisia esityksiä on höystetty ajankohtaisilla asioilla ja hyvillä toimintamalleilla. Sisäilmapaja11:n teema Lähde hyvään sisäilmaan haastaa eri alojen toimijat yhteisiin toimiin paremman sisäilman puolesta.

- Seinäjoelle valittu teema on moniulotteinen, sanoo terveystarkastaja Esa Rissa Seinäjoen kaupungilta. Ajatus lähti liikkeelle Seinäjoesta avaruuden pääkaupunkina, jossa on tilaa kaikelle hyvälle. Kuten avaruudella myös lähde-sanalla on monta merkitystä. Teemassa sana lähde kehottaa tulemaan Seinäjoelle, mutta tarkoittaa myös sitä, että lähteestä voi ammentaa puhdasta vettä – eli meidän tapauksessa hyvää sisäilmaa pajan luennoista ja näytteilleasettajien pisteistä, Rissa jatkaa.

Paikallisina teemoina seminaariin on nostettu mm. Aalto-keskuksen saneerauksen haasteet, joista kertoo kaupungin arkkitehti Jussi Aittoniemi. Kaupunkiympäristöjohtaja Juha Takamaa käsittelee osuudessaan Seinäjoen kaupungin kokemuksia ja haasteita sisäilma-asioissa.

Sisäilmapajan yhteydessä järjestetään myös sisäilma-aiheinen näyttely, johon osallistuu yli 50 näytteilleasettajaa.

Seminaariohjelma löytyy osoitteesta https://www.sisailmayhdistys.fi/Tapahtumat/Sisailmapajat/Seinajoen-Sisailmapaja11. Ennakkoilmoittautuminen seminaariin on päättynyt.Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mustikka?

Kommentit

Ei kommentteja