+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Asuminen ja ympäristö » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Syyskuu » Seinäjoella on tilaa vihreälle sähkölle

Seinäjoella on tilaa vihreälle sähkölle

24.9.2018, klo 16:45

Seinäjoen kaupunki siirtyy vihreän sähkön käyttäjäksi lokakuun alussa.


Seinäjoen kaupunki siirtyy vihreän sähkön käyttäjäksi 1.10.2018. Muutoksen seurauksena hiilidioksidipäästöt pienenevät vuoteen 2017 verrattuna 1 273 tonnia. Aiempiin vuosiin verrattuna vähennys on vielä tätäkin merkittävämpi.

Vihreä sähkö on yhteisnimitys vähän tai ei lainkaan saastuttavilla uusiutuvilla energiamuodoilla tuotetulle sähkölle. Uusiutuviksi energiamuodoiksi lasketaan yleensä vesivoima, tuulivoima, aurinkoenergia ja vuorovesivoimalat, biomassan poltto, biokaasu ja maalämpö, joskus myös jätteiden poltto. Seinäjoki käyttää sähköenergiaa keskimäärin 30 000 MWh vuodessa, mikä vastaa noin 2 000 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta. Kokonaiskulutuksessa ei ole vielä kuitenkaan esimerkiksi katuvalaistusta.

Vihreään sähköön siirtymisen lisäksi sähkönkulutuksen vähentäminen on olennaista ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Avaruuden pääkaupunki haluaa panostaa ilmastonmuutoksen hillintään omilla ratkaisuillaan ja näyttää esimerkkiä muille. Osa tätä on kestävällä tavalla tuotetun energian hankinta.

Vihreään sähköön siirtymistä esitti Seinäjoen kaupungin energiansäästötiimi, joka on toiminut vuodesta 2015. Ryhmään kuuluu kaupungin eri hallinnonalojen edustajia ja mukaan on kutsuttu merkittävästi energiaa kuluttavien ja tuottajien edustajia, joiden omistajana kaupunki on.

Energiansäästötiimin tavoitteena on saada ilmastonmuutoksen vaikutukset huomioiduiksi kaupungin strategiassa, jakaa tietoa ja taitoa energia-asioista Seinäjoen kaupungin sektoreille, tehostaa energiansäästön kulttuuria sekä toimia suunnannäyttäjänä tekniikan ja käytön näkökulmasta. Energiansäästötiimin puheenjohtajana on tällä hetkellä varhaiskasvatusjohtaja Aija-Marita Näsänen.


Lisätiedot:
isännöintipäällikkö Jouni Tiisijärvi, p. 040 7748385


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit

Ei kommentteja