+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Asuminen ja ympäristö » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2017 » Syyskuu » Sinä teet suojatien! Jarrutusmatkanäytös Kirkkokadulla

Sinä teet suojatien! Jarrutusmatkanäytös Kirkkokadulla

6.9.2017, klo 9:46

Kirkkokatu on suljettu liikenteeltä Ruukintien ja Koulukadun väliltä kello 8.30-12.

Kuva: Juha Tuomi/Liikenneturva

Miten nopeus vaikuttaa jarrutusmatkaan ja auton pysähtymiseen suojatien eteen? Tule seuraamaan havainnollista jarrutusmatkanäytöstä Kirkkokadulla tiistaina 12. syyskuuta kello 10.15 ja 10.45.

Tilaisuudessa nähdään myös ajoneuvojen välisen etäisyyden merkitys esimerkiksi äkkijarrutustilanteissa. Eri nopeuksilla tehtävät nopeusnäytöt tehdään mopolla ja henkilöautolla yhtä aikaa. Kirkkokatu on suljettu liikenteeltä Ruukintien ja Koulukadun väliltä kello 8.30-12.

Tilaisuutta seuraamaan on kutsuttu mopoikäisiä nuoria, mutta nopeusnäyttö antaa ajattelemisen aihetta myös muille tienkäyttäjille, kuten työmatkaliikenteelle.
- Jokainen meistä tekee suojatiestä turvallisemman paikan omalla ajotyylillään. Jokainen kuljettaja voi muuttaa omaa ajotapaansa ja lähestyä suojatietä hitaammin. Ajonopeus vaikuttaa suoraan jarrutusmatkan pituuteen, jota havainnollistamme kaupunkinopeuksilla. Äkkijarrutusten tapaisten yllättävien tilanteiden edessä omaa ajoneuvoa on myös hyvin vaikea saada pysähtymään ajoissa ilman riittävää turvaväliä. Liian lyhyt välimatka johtaa helposti peräänajoon, toteaa tilaisuuden juontajana toimiva Liikenneturvan koulutusohjaaja Ari-Pekka Elovaara.

- Alemmalla nopeudella kuljettaja ehtii tehdä tarvittavat havainnot ja reagoida muuttuviin liikennetilanteisiin paremmin. Alhaisemmat nopeusrajoitukset taajama-alueilla ja niiden noudattaminen vähentävät onnettomuuksia ja lieventävät niiden seurauksia. Jos olosuhteet, liikenneympäristö tai liikennetilanne vaikeuttavat ajamista, on hyvä vähentää nopeutta entisestään, sanoo Seinäjoen kaupungin suunnittelupäällikkö Keijo Kaistila.

Tilaisuuden järjestävät Liikenneturva, Seinäjoen kaupunki, LähiTapiola ja poliisi. Seinäjoen tapahtuma on samalla päätös Liikenneturvan neljä vuotta kestäneeseen työmatkaliikenneprojektiin. Pilottiprojektissa ovat olleet mukana Seinäjoen kaupungin ja LähiTapiolan lisäksi Seinäjoen sairaanhoitopiiri, Atria ja Valio. Yhteistyökumppaneiden myötä työmatkaliikenteen turvallisuutta edistämässä on ollut yhteensä yli 10 000 työntekijää.

Lisätiedot: Liikenneturvan yhteyspäällikkö Heli Lintamo, p. 0207 282 376
Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja