+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Asuminen ja ympäristö » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2017 » Maaliskuu » Seinäjoki tarjosi pilottikohteen EU-hankkeelle

Seinäjoki tarjosi pilottikohteen EU-hankkeelle

30.3.2017, klo 12:33


Seinäjoen kaupunki on ollut mukana EU:n energia- ja saneeraustehokkuutta parantavassa NewTREND-hankkeessa vuoden 2016 alusta lähtien.

Tutkimuskohteina on kolme pilottikohdetta Suomesta, Unkarista ja Espanjasta. Suomen kohde on Seinäjoen kaupungin tarjoama Vanhan sairaalan alue.

Projektin tavoitteena on, että uusia menetelmiä ja korjausrakentamisen prosesseja voidaan hyödyntää Seinäjoen Vanhan sairaalan päärakennuksen saneerauksessa. Tällaisia menetelmiä ovat erilaiset simuloinnit, joiden tuloksia on tarkoitus hyödyntää päätöksenteon tukena ja suunnittelun apuna.

Myös käyttäjät ovat isossa roolissa EU-hankkeessa. Kiinteistöjen käyttäjien mielipiteiden kysyminen on monissa EU-maissa yhä harvinaista, siksi se otettiin osaksi hanketta.
– Seinäjoella asia ei ole uusi, koska kiinteistöjen käyttäjien kuuntelu on jo itsestään selvää kaikissa organisaatiomme saneeraus- ja uudisrakentamiskohteissa, tilapalveluiden kehitysinsinööri Anssi Puska toteaa.

Käyttäjät kertoivat omat mietteensä pilottikiinteistöstä. Positiivisena asiana esiin nousi alueen arkkitehtuuri, kun taas suurimmat haasteet nähtiin vanhentuneessa talotekniikassa.
– Olemme käyttäjien kanssa samoilla linjoilla ja talotekniikkaa tullaan uusimaan. Se sopii myös kaupungin laajempaan strategiaan, sillä Seinäjoella on panostettu viime vuosina innokkaasti energiatehokkuusasioihin, Puska sanoo.

Puska teki Aalto-yliopiston lopputyön Vanhan sairaalan kiinteistöjen energiansäästöpotentiaalista. Lopputyön tuloksia lähdettiin jalkauttamaan käytäntöön yhteistyössä Granlund Pohjanmaa Oy:n kanssa. EU-hanke oli alkamassa samoihin aikoihin.

Vanhan sairaalan alue oli erinomainen, koska projektissa etsittiin aluetta, joka koostuisi useammasta rakennuksesta. Kohteen energiatehokkuuden parantamista on myös mietitty jo vuosien ajan.

Lisätiedot: kehitysinsinööri Anssi Puska, p 044 418 1413


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja