+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2020 » Maaliskuu » Seinäjoen kaupunki varautuu koronavirukseen

Seinäjoen kaupunki varautuu koronavirukseen

13.3.2020, klo 14:38

Seinäjoen kaupunki on perustanut varautumisryhmän, joka koordinoi koronaviruksesta annettuja toimintaohjeita asukkaille ja henkilöstölle.

Koronavirukseen liittyvissä varotoimissa kaupunki noudattaa THL:n ja sairaanhoitopiirin linjauksia sekä omia valmius- ja pandemiasuunnitelmiaan. THL:n tietojen mukaan tartunnan saaneiden sekä tartunnalle altistuneiden määrä kasvaa lähipäivinä ja -viikkoina.

Koulut ja päiväkodit

Koulut ja päiväkodit toimivat normaalisti. Koulut ja päiväkodit voidaan sulkea vain aluehallintoviraston tai sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksellä.

Kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri päättää karanteeneista, eivätkä koulut ja päiväkodit voi niistä itsenäisesti päättää. Ulkomailta palaavien perheiden toivotaan noudattavan tämänhetkistä suositusta, jonka mukaan matkan jälkeen lasten tulisi olla vähintään viikko pois koulusta tai päiväkodista.

Jos oppilas kuuluu riskiryhmään, koti arvioi kotiin jäämisen ja tehtäviä toimitetaan kotiin.

Koulujen ja päiväkotien retket ja matkat oman kaupungin ulkopuolelle on kielletty toistaiseksi. Jo sovitut retket ja matkat perutaan tai siirretään myöhempään ajankohtaan. Kouluun tai päiväkotiin ei tulla, jos tartuntataudeista vastaava lääkäri on määrännyt potilaan karanteeniin. Koulujen tet-jaksot ja taksvärkit on peruttu.

Koska ylioppilastutkintolautakunta on aikaistanut reaalin ylioppilaskokeita tiistaille 17.3. ja torstaille 19.3., lukion opetusjärjestelyjä muutetaan tiistaista 17.3. perjantaihin 20.3. Tämä tarkoittaa, että ylioppilaskokeita on viikolla 12 joka päivä. Kyseessä ei ole koronaviruksesta aiheutuva karanteeni tai muu järjestely. Muutokset opetusjärjestelyissä eivät koske aikuislukiota.

Lukio-opetus järjestetään ylioppilaskirjoitusten ajan pääosin etäopiskeluna. Opettajat ohjeistavat työskentelyä sähköpostin, Wilman tai kurssilla käytettävissä olevan alustan välityksellä. Jos opettaja pitää tunnin koululla, hän ilmoittaa siitä ryhmälleen. Kouluruokailu ja muut palvelut järjestetään normaalin lukujärjestyksen mukaan.

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston lähiopetus keskeytetään toistaiseksi. Etäopetusta järjestetään mahdollisuuksien mukaan. Tarkemmat tiedot löytyvät kansalaisopiston verkkosivuilta.


Sosiaali- ja terveyspalvelut

Vierailuja tehostetun palveluasumisen hoitoyksiköissä, kaupunginsairaalan osastoilla ja vammaispalveluiden asumisyksiköissä rajoitetaan. Vierailijoita, joilla on flunssaoireita, pyydetään välttämään käyntejä.

Kulttuuri- ja liikuntapalvelut

Kaupungin liikuntapalveluiden liikuntaryhmät ja kansalaisopiston kurssitoiminta keskeytetään toistaiseksi. Uimahalli ja kirjasto ovat auki normaalisti. Kaupunginteatteri ja kaupunginorkesteri ilmoittavat mahdollisista näytösten katsojarajoituksista tai peruutuksista omilla verkkosivuillaan. Nuorisopalvelujen nuorisotilatoiminta keskeytetään toistaiseksi. Muu kaupungin kulttuuri- ja liikuntatoiminta jatkuu normaalisti.

Muu kaupungin toiminta

Kaupungin järjestämät tapahtumat on pääsääntöisesti peruutettu, eikä kaupunki vastaanota vierailijaryhmiä. Henkilökunnan matkustusohjeita on tiukennettu. Kaupunki varautuu myös etätöiden lisäämiseen. Kaupungin asiakaspalvelu jatkuu normaalisti.

Seuraa THL:n ohjeita:
THL - Usein kysytyt kysymykset koronaviruksesta

THL on asettanut kriteerit, jolloin on perusteltua epäillä saaneensa koronavirustartunnan (COVID-19):

Taudinkuva/oireet: henkilöllä on akuutin hengitystieinfektion oireita, kuten kuume ja/tai yskä ja/tai hengenahdistus, voimakas hengenahdistus ja/tai keuhkokuumeeseen viittaava löydös keuhkokuvassa.

Altistumistiedot: henkilö, joka oleskellut epidemia-alueella tai on ollut lähikontaktissa laboratoriovarmistetun koronavirustartunnan saaneen potilaan kanssa 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua.

Mikäli molemmat kriteerit täyttyvät taudinkuvan ja altistumistietojen osalta, ota yhteyttä puhelimitse:
Päivystysapu, p.116 117 vuorokauden ympäri.
Ajanvarauksellinen kiirevastaanotto, p. 06 425 5311, ma - pe klo 8 - 18, viikonloppuisin klo 10 - 17.
Puhelimessa sinulle annetaan toimintaohjeet.

Valtakunnallinen puhelinneuvonta: 0295 535 535, arkipäivisin klo 8 - 21, lauantaisin klo 9 - 15
Numerosta saat yleistä tietoa koronaviruksesta, neuvonnasta ei anneta terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

THL:n ohje: Yski oikein ja laita stoppi tartunnoille
THL:n ohje: Pese kädet ja suojaudu tartunnoilta (pdf, 0.91 Mt)


Tiedotetta päivitetään tilanteen muuttuessa.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja