+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2020 » Maaliskuu » Katujen kevätsiivous käynnistyy

Katujen kevätsiivous käynnistyy

25.3.2020, klo 16:25

Ensimmäiset lakaisukoneet ovat ilmestyneet katukuvaan, kun kiinteistöjen ja pihojen puhdistus on aloitettu! Hiekoitushiekan poistamien vähentää pölyämistä, jolloin ilmanlaatu pysyy parempana.


Keväinen katupöly on jokavuotinen ongelma, kun talven aikana kaduilla ja pihoissa käytetty hiekoitushiekka nousee ilmaan liikenteen ja tuulen nostamina. Viimevuosina Seinäjoella on katupölyhaittoja torjuttu kalsiumkloridiliuoksella, joka sitoo pölyä katujen pintaan. Tänä vuonna kalsiumkloridin saatavuudessa on ollut vaikeuksia, joten pölyhaittoja ei ole voitu estää tehokkaammin.


Katujen siivouksen alkamisajankohta on aina säästä riippuvainen. Puhdistus on mahdollista vasta, kun jää ja lumi ovat sulaneet. Katujensiivouksessa käytetään vettä estämään pölyämistä ja pakkasella katukivetysten reunat jäätyvät saaden koneen suuttimet tukkeutumaan. Hiekan poistossa on myös varottava, ettei pesu aiheuta liukkautta. Liikenteen jakajia on jo pesty ja välittömästi yöpakkasten hellitettyä kaupunki aloittaa oman urakkansa katujen, pyöräteiden ja jalkakäytävien siivoamiseksi.Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mustikka?

Kommentit

Ei kommentteja