+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2020 » Maaliskuu » Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Kimmo Heinosen puhe asukkaille valtuustossa 23.3.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Kimmo Heinosen puhe asukkaille valtuustossa 23.3.

23.3.2020, klo 17:36

Arvoisat Seinäjoen kaupungin asukkaat, hyvät valtuutetut, puhun nyt poikkeuksellisesti tässä kaikille seinäjokelaisille.

Me olemme nyt uuden, tuntemattoman edessä, jollaista kukaan meistä ei olisi osannut ennakoida. Kuvat ja tiedot maailmalta ovat pelottavia ja lohduttomia. On selvää, että epidemian huippu Suomessa on vasta edessä. Pelko, huoli ja hämmennys ovat tulleet merkittäväksi osaksi arkeamme. Me elämme nyt sotien jälkeen ensimmäistä kertaa poikkeusoloissa. Yksi osoitus on äskeinen päätöksemme erityistoimivallasta tässä kaupungissa, jollaista ei ole koskaan tarvittu.

Arki on muuttunut meillä kaikilla. Seinäjoen kaupunki on viime viikkojen ajan toiminut täydellä sykkeellä ja hoitanut kriittisiä erittäin haasteellisia asioita hienosti. Olemme organisoituneet kriisin mukaisesti ja laittaneet valtion ohjeita täytäntöön. Se on syönyt resursseja, mutta kaikki ovat kaupunkilaistemme parhaaksi. Tärkeää on nyt, että terveydenhuoltomme toimivuus ja tehokkuus pitää taata niin omassa toiminnassamme kuin yhteistyössä sairaanhoitopiirin kanssa. Keskitämme sinne resurssejamme. Myös opetus on lähtenyt hienosti käyntiin etäopetuksena. Hallitus antaa päivä päivältä uusia linjauksia ja ohjeita. Me pyrimme siirtämään ne käytäntöön välittömästi parhaamme mukaan.

Haluan kannustaa, mutta myös jo kiittää teitä kaikkia tässä vaikeassa ja alati muuttuvassa tilanteessa. Nyt on äärimmäisen tärkeää, että me noudatamme kaikki uhmaamatta valtiovallan päätöksiä ja ohjeistuksia. Tätä ei voi korostaa liikaa. Nyt ei ole kysymys vain omasta tai läheisten sairastumisesta, vaan koko yhteiskunnan varjelemisesta. Meillä on nyt palvelumuotoja, joiden turvaaminen on tärkeämpää kuin koskaan. Arjen ja palvelujen on pyörittävä niin hyvin kuin se vain on mahdollista.

Haluan kiittää teitä tuhansia kaupungin työntekijöitä. Teistä moni työskentelee niillä kriittisillä aloilla, joita kaupungissamme nyt tarvitaan. Haluan kiittää myös kaikkia teitä muita kaupungissamme työskenteleviä sekä monia yrityksiä siitä urhoollisuudesta, mitä te joudutte nyt tässä ennennäkemättömässä tilanteessa osoittamaan.

Tulee olemaan täysin selvää, että Suomi ja sen myötä Seinäjoki tulevat olemaan ihan eri asennossa tämän kriisin jälkeen. Siihen varaudumme sitten kun sen aika on ja alamme uuden rakentamisen samalla innolla kuin me tähänkin asti olemme kaupunkiamme rakentaneet.

Arvoisat kaupunkilaiset,

nyt me tarvitsemme toisiamme. Yhteistä välittämistä ja yhteen hiileen puhaltamista. Kaikki eripura ja muu kuin terve kritiikki täytyy unohtaa. Huolehtikaamme toisistamme, auttakaamme toisiamme. Muistakaamme huolehtia erityisesti ikäihmisistä, jotka ovat toistaiseksi tämän kamalan taudin herkin riskiryhmä. Jokaisella on vastuu yksilönä itsestään ja säännösten noudattamisesta - kotona pysymisestä käsien pesuun.

Vetoan teihin kaikkiin sydämeni pohjasta, erityisesti kaupunkimme yli 70-vuotiaat: noudattakaa ohjeita ja pysykää kotona, uskaltakaa pyytää asiointiapua, ottakaa apu vastaan. Säädökset on tehty meidän parhaaksemme. Ja nuoret: pyrkikää olla kokoontumatta.

Maan hallitus on luvannut erilaisia tukia kansalaisille ja yrityksille, joten on syytä olla siltä osin täysin luottavaisin mielin. Elämme kommunikaation ja somen aikakautta. Hyödynnetään ne monet mahdollisuudet, ettei kukaan jää yksin ja pidetään yhteyttä sekä kannustetaan sitä kautta toisiamme.

Hyvät kaupunkilaiset, älkää epäröikö olla yhteydessä, älkää epäröikö pyytää apua. Me selviämme tästä vain yhdessä. Huolehditaan itsestämme, huolehditaan toisistamme, mutta totellaan ohjeita. Tämän saman viestin välitän koko maakunnalle.

Toivon meidän kaikkien valtuutettujen ja virkajohdon puolesta siunausta ja jaksamista tämän kriisin keskellä ja suurta toivoa kohti tuntematonta huomista.

Valtuuston kokouksessa 23.3.2020

Kimmo Heinonen
Valtuuston puheenjohtaja
Seinäjoen kaupunki


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja