+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2020 » Maaliskuu » Seinäjoen kaupunki aloittaa yt-menettelyn

Seinäjoen kaupunki aloittaa yt-menettelyn

23.3.2020, klo 17:01

Seinäjoen kaupunginhallitus päätti 23.3. aloittaa yt-menettelyn. Tarvittavat henkilöstö- ja muut säästöt ovat 10 miljoonaa, jotta valtuuston hyväksymä kuluvan vuoden talousarvion tulostavoite toteutuu.

Tähän mennessä löydetyt säästöt ovat 4,65 miljoonaa euroa. Jäljellä oleva 5,35 miljoonaa euroa tarvitaan, jotta tämän vuoden tulos saadaan positiiviseksi.

- Nyt lähdetään etsimään henkilöstön kanssa yhdessä ratkaisuja talouden tasapainottamiseksi. Yt-menettely mahdollistaa myös resurssien kohdentamisen uudelleen ja rakenteelliset muutokset. Tavoitteena on turvata sosiaali- ja terveystoimen toimintaedellytykset koronakriisin aikana, sanoo kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki.

Henkilöstöjohtaja Raija Rannan mukaan henkilöstöedustajien kanssa neuvotellaan myös yhteisesti sovittavista ratkaisuista.

Nykykustannuksin taseen ylijäämät uhkaavat kääntyä alijäämäisiksi ilman riittäviä toimenpiteitä. Kaupungin omat tasapainottamistoimet ajoissa ovat tärkeitä. Lisäksi koronavirusepidemia aiheuttaa huomattavia lisäkustannuksia, jotka voivat viedä Seinäjoen tuloksen merkittävästi huonommaksikin ilman omia toimia. Yt-menettelyssä henkilöstön tekemät säästöehdotukset pyritään huomioimaan.

- Tarvitaan myös valtion toimia, sillä kuntatalous on historiallisen vaikeassa tilanteessa, toteaa rahoitusjohtaja Mika Itänen.
- Kaikki menot, kuten palvelujen ostot, avustukset ja hankinnat käydään läpi. Samoin katsotaan, onko myyntituloja mahdollisuutta lisätä. Toisaalta tarvitaan nopeita säästötoimia sekä pidemmällä tähtäimellä tehtäviä kestäviä ja vaikuttavia rakenteellisia ratkaisuja, Itänen jatkaa.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja