+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2020 » Helmikuu » Hoivakoti Kissanpäivien toiminta siirtyy kaupungin vastuulle

Hoivakoti Kissanpäivien toiminta siirtyy kaupungin vastuulle

14.2.2020, klo 7:50

Hoivakoti Kissanpäivien toiminta siirtyy toistaiseksi Seinäjoen kaupungin vastuulle. Seinäjoen kaupungin työntekijöitä on siirtynyt vastaamaan hoivakodin toiminnasta 13.2. alkaen. Hoivakodin asukkaiden elämään muutos ei vaikuta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto keskeytti Seinäjoella sijaitsevan 21-paikkaisen hoivakodin toiminnan 13.2. välittömästi määräajaksi. Hoivakodissa on havaittu vakavia puutteita mm. lääkehuollossa ja henkilöstömitoituksessa, ja asiakasturvallisuuden on katsottu vaarantuneen. Asiakaskunta ei kaikilta osin ole vastannut aluehallintoviraston myöntämää toimilupaa.

Yksikkö on tarjonnut ikääntyneille ja toimintarajoitteisille päihdeongelmaisille tarkoitettuja ympärivuorokautisia asumis- ja kuntoutuspalveluita.
Seinäjoen kaupunki on ostanut päihdeongelmaisten palveluita hoivakodin omistamalta SJ-Group Oy:ltä vuodesta 2015.

Seinäjoen kaupunki on tehnyt tarkastuksia hoivakotiin 2017 ja 2019. Pyynnöistä huolimatta havaittuja vakavia puutteita ei ollut korjattu.
Seinäjoen kaupunki ja AVI tekivät yhteisen tarkastuskäynnin hoivakotiin 14.1.2020 sekä 12.2.2020. Käyntien jälkeen AVI teki keskeytyspäätöksen.

Tilanteesta on tiedotettu asukkaille, heidän omaisilleen, työntekijöille ja palveluita ostaville kunnille.

Lisätiedot:
sosiaalityön tulosaluejohtaja Harri Lintala, p. 040 7748445

Aluehallintoviraston tiedote


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja