+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2020 » Helmikuu » Seinäjoen juhlavuosi avaa kaupunkilaisille uusia ovia

Seinäjoen juhlavuosi avaa kaupunkilaisille uusia ovia

3.2.2020, klo 15:50

Juhlavuoden ohjelma päivittyy ja täydentyy kaupungin verkkosivulla osoitteessa seinajoki.fi/60.


Seinäjoen kaupunkioikeuksien saamisesta on tänä vuonna kulunut 60 vuotta. Kaupunki juhlii merkkivuottaan avaamalla kaupunkilaisille useita yhteisiä tiloja.

Maaliskuussa vietetään Pohjan nuorisotalon avoimia ovia. Vanhaan Pohjan puukouluun on kunnostettu vapaa-ajanvietto- ja harrastustilat nuorisolle. Avajaisia juhlitaan 5. maaliskuuta. Kesäsiirtola Kessulan 60-vuotisjuhlaa vietetään 2. elokuuta. Ohjelmassa on retkipäivä muistoihin, tarinoita vuosikymmenten varrelta sekä tietenkin makkaranpaistoa ja uintia.

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta avaa ovensa 11. maaliskuuta Seinäjoen taidehallin avajaisten merkeissä. Taidehallin Vintti-näyttelytilan ensimmäinen näyttely on taidegraafikko Petra Koiviston Notes. Hallissa paljastetaan kolmen pohjoismaisen taiteilijan Nice to (finally) meet you! -näyttely.

Avajaisviikolla Kalevan navetassa järjestetään maksuttomia talokierroksia ja näyttelyopastuksia torstaina ja perjantaina kello 11, 14 ja 17 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 14. Myös Taito Etelä-Pohjanmaan ja kansalaisopiston teknisten työn tiloissa on avoimet ovet ja työnäytöksiä avajaisviikon aikana.
Lisää Kalevan Navetan avajaisista löytyy osoitteesta kalevannavetta.fi.

Kulttuurikollektiivi Sillan Suljetut ovet -museodraamakierrokset valtaavat Törnävän kartanon kesällä. Draamakierrokset toivottavat katsojat tervetulleeksi tutustumaan kartanon historiaan ja vuosisadan rakkaustarinaan. Eri huoneissa kulkeva esitys johdattelee herrasväen elämäntapaan ja kurkistamaan suljettujen ovien taakse. Kierrokset toteutetaan yhteistyössä Seinäjoen museoiden ja Seinäjoen kaupunginteatterin kanssa.

Remontoidun kaupungintalon ja virastotalon avoimet ovet järjestetään lauantaina 12. syyskuuta. Samalla asukkaat pääsevät tapaamaan uutta kaupunginjohtajaa. Myös 60 vuotta täyttävässä Lakeuden Ristissä on avoimet ovet ja pääsy kirkontorniin ihailemaan maisemia.

Kansalaisopisto siirtyy vanhan lääninsairaalan alueelle, tulevalle Tammikampukselle elokuussa. Kansalaiskampukseen rakentuu opiston käyttöön uudenlaisia tiloja, jotka huomioivat myös erityistarpeet. Kampuksella on oma opetuskeittiö, liikuntatila ja kuntosali, tilat musiikille, kuvataiteille sekä Luovaamon bändi- ja teatteritaiteen opetustilat. Ensikurkistus tiloihin on mahdollista jo to 7. toukokuuta, kun Tammikampusalueen toimijat yhdessä SeAMK:n kulttuuriopiskelijoiden kanssa järjestävät Ajatus Aisteille -hyvinvointitapahtuman.

Kansalaiskampuksen vihkiäiset järjestetään loppuvuodesta. Tammikampusalueella sijaitsevat Kansalaiskampuksen lisäksi mm. SeAMK:n sosiaali- ja terveysalan opetus, musiikkiopisto, Perhetalo Kivirikko, Ohjaamo ja Marttilan talli.

Ohjelma tarkentuu ja täydentyy vuoden mittaan.

Lisätiedot:

Pohjan nuorisotalo ja Kessula, nuorisotoimenjohtaja Pekka Hautamäki, p. 040 7748480
Kalevan Navetta, näyttelykoordinaattori Sanna Karimäki-Nuutinen, p. 040 7748560
Törnävän kartano ja draamakierrokset, amanuenssi Johanna Junno, p. 040 7748578
Kaupungintalon avoimet ovet, markkinointipäällikkö Anu Männikkö, p. 044 4181119
Tammikampus, kansalaisopiston rehtori Marja-Liisa Gröhn, p. 050 3848251


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mansikka?

Kommentit

Ennen vuotta 1959 oli olemassa sekä Seinäjoen kauppala että Seinäjoen maalaiskunta, ja vuonna 1960 Seinäjoesta tuli yksi Suomen kuudesta ensimmäisestä niin sanotusta uudesta kaupungista.

Vuoden 2005 alusta siihenastinen Seinäjoen kaupunki ja Peräseinäjoen kunta lakkautettiin ja ne yhdistettiin uudeksi kunnaksi, joka otti käyttöönsä Seinäjoki-nimen ja kaupunki-nimityksen. Samanlainen kuntajaon muutos tapahtui myös vuoden 2009 alusta, jossa mukana olivat Seinäjoen kaupunki, Nurmon ja Ylistaron kunnat.. Seinäjoki ei siis ole 60-vuotias vaan 10-vuotias. Uusi kaupunki vanhalla nimellä.

Tarkkuutta 05.02.2020, klo 18:02
1