+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2019 » Syyskuu » Festaripakka kokoaa toimijat turvaamaan nuorten juhlimista, vanhempia kannustetaan olemaan läsnä

Festaripakka kokoaa toimijat turvaamaan nuorten juhlimista, vanhempia kannustetaan olemaan läsnä

2.9.2019, klo 15:59

Seinäjoki Hiphop Festival järjestetään tulevana viikonloppuna 6.-7.9.2019 Seinäjoella Rytmikorjaamon alueella. Seinäjoen kaupungin ehkäisevän päihdetyön toimintamalli Festaripakka kokoaa toimijoita turvaamaan nuorten juhlimista. EHYT ry ja Seinäjoen nuorisotyö haluavat muistuttaa vanhempia keskustelemaan nuorten kanssa päihteisiin liittyvistä asioista ja kotiintuloajoista. ABC Seinäjoki nostaa ikärajaa 18 ikävuoteen vastuullisen anniskelun ja sujuvan asioinnin turvaamiseksi.

Seinäjoen kaupungin nuorisotyö jalkautuu viikonloppuna kohtaamaan nuoria tapahtuman läheisyyteen ja olemaan läsnä illanvietossa. Vanhempia kannustetaan sopimaan pelisäännöt iltaa varten yhdessä nuorten kanssa.

- Olisi hyvä sopia selkeät kotiintuloajat ja pitää myös illan aikana yhteyttä. Vanhemmat voisivat mahdollisuuksien mukaan käydä paikan päällä moikkaamassa nuorta tai sopia kuulumisten vaihdosta puhelimitse. Nuoren palatessa kotiin vanhemman kannattaa olla vastassa, sanoo Raisa Mäkynen Seinäjoen kaupungin nuorisopalveluista.

Vanhempien tulisi pitää puhelimessa äänet päällä ja vastata outoihinkin numeroihin, sillä soitto saattaa koskea omaa nuorta. On tärkeää myös varmistaa että pystyy hakemaan nuoren tarvittaessa kotiin.

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n aluekoordinaattori Miia Hietaniemi kannustaa vanhempia olemaan mahdollisimman paljon läsnä nuorten arjessa, juttelemaan arkisista asioista ja kyselemään päivän kuulumisia. Silloin myös mahdolliset ongelmat tulevat helpommin esiin.

- Luottamukselliset välit ja keskusteluyhteys vanhempiin ovat tärkeä voimavara nuoruusiässä. Nuoruuteen liittyy kokeilunhalua ja joskus kovaakin kapinointia sääntöjä vastaan. Nuorten kanssa keskustellessa käy silti ilmi, että rajoja kaivataan.

- Nuoret suhtautuvat aiempaa myönteisemmin kannabikseen. Myös muita huumeita voi olla helpommin saatavilla. Turvallisuuden harhaa voi aiheuttaa se, että tarjoaja on nuoren tuttu tai kaveri. Huumeilla ei ole tuoteselosteita eivätkä kaikki katukaupassa myydyt aineet ole aina sitä, mitä niiden sanotaan tai arvellaan olevan. Huumekokeiluihin liittyykin suuria riskejä, joista vanhempien tulisi jutella nuorten kanssa, jatkaa Hietaniemi.


ABC:n ikäraja nostetaan viikonloppuna 18 ikävuoteen

Viime vuosi osoitti, että Seinäjoen ABC on suosittu kohtaamispaikka nuorten keskuudessa Hiphop Festivalin aikaan. Järjestyshäiriöitä oli poikkeuksellisen paljon, joten tulevan tapahtumaviikonlopun ikäraja päätettiin nostaa ABC:llä 18 ikävuoteen. Ikäraja on voimassa 6.-8.9. perjantaista lauantaihin klo 16-08 ja lauantaista sunnuntaihin klo 16-08.

Ikärajan asettamisen myötä halutaan varmistaa vastuullinen anniskelu sekä asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit

Ei kommentteja