+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2019 » Elokuu » Seinäjoen seudun ilmanlaadun vuosiraportti 2018 on ilmestynyt

Seinäjoen seudun ilmanlaadun vuosiraportti 2018 on ilmestynyt

20.8.2019, klo 12:20

Seinäjoen ilmanlaatu on pääsääntöisesti hyvälaatuista ympäri vuoden.

Ilmanlaatu vuonna 2018 oli hyvä tai tyydyttävä 98,5 % ajasta. Keväinen katupölyaika on suurin yksittäinen tekijä heikentyneeseen ilmanlaatuun vaikuttava tekijä. Seinäjoen kaupunki hillitsi pölyämistä hiekoitushiekan imulakaisulla ja kastelemalla vilkkaimpia väyliä kalsiumkloridiliuoksella.

Ilmanlaatu luokitellaan viiteen eri laatuluokkaan (hyvä/tyydyttävä/välttävä/ huono/erittäin huono). Seinäjoella ilmanlaatua tarkkaillaan Vapaudentien varrella sijaitsevasta jatkuvatoimisesta tarkkailupisteestä. Ilmanlaadusta mitataan hiukkasia (pm10) ja typenoksideja (NOx). Ilmanlaadun tuntikeskiarvoja voi seurata lähes reaaliaikaisesti ilmanlaatuportaalissa: www.ilmanlaatu.fi.

Seinäjoell vuoden 2018 keskilämpötia + 5,7 ˚C oli selvästi yli kymmenen vuoden keskiarvon 5,1 ˚C. Kesä oli tavallista kuumempi, mutta helmi - maaliskuussa oli keskiarvoa kylmempi. Hellepäiviä oli yhteensä 30 kpl. Kesä oli myös kuiva.

Seinäjoen seudun ilmanlaadun tarkkailun käytännön toteutuksesta vastaa Seinäjoen kaupungin ympäristönsuojelu yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa. Ilmanlaadun seurantatyöryhmässä on mukana lisäksi alueen ympäristölupavelvollisia tuotantolaitoksia sekä Ilmajoen kunta ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

Vuosiraportti kokonaisuudessaan löytyy ympäristönsuojelun julkaisuista.

Lisätietoja antaa:
Seinäjoen ympäristönsuojelu, ympäristönsuojelujohtaja Hanna Latva-Kiskola, p. 0444255716
SEAMK, Laboratorioinsinööri, laboratorioinsinööri, Jorma Tuomisto, p.0408304159


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit

Ei kommentteja