+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2019 » Heinäkuu » Seinäjoen kaupungille harvinainen kunnianosoitus Walesin prinssi Charlesilta

Seinäjoen kaupungille harvinainen kunnianosoitus Walesin prinssi Charlesilta

12.7.2019, klo 10:52

Seinäjoen kaupunki on kutsuttu Englannin College of Medicinen kansainväliseen asiantuntijaverkostoon. College of Medicinen Social Prescribing -verkostosta ja konferensseista on tullut Englannin johtava ruuan, elämäntapojen ja lääketieteen foorumi, jonka tavoitteena on tukea terveellisiä elämäntapoja maailmanlaajuisesti. Tänä vuonna teemana on terveellinen ruokailu ja lihavuuden ehkäisy. Seinäjoen kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Ulla Frantti-Malinen sai kutsun kunnianosoituksena hyvästä työstä, jota Seinäjoen kaupunki on tehnyt lasten ja nuorten lihavuuden ehkäisyssä.

Kahdeksan hengen valikoitu joukko asiantuntijoita Kanadasta, USA:sta, Singaporesta ja Suomesta kutsuttiin Walesin prinssi Charlesin maaseutuasunnolle Highgroveen 8. heinäkuuta. Prinssin tapaamisessa Highgrove Housessa keskusteltiin yhteistyön aloittamisesta ja kaikkien yhteisestä huolesta lasten lihavuuden räjähdysmäisestä lisääntymisestä.

- Walesin prinssi oli hyvin tietoinen siitä, mitä Seinäjoella on tehty ja ensimmäiseksi hän sanoi, ettei ole käynyt koskaan Suomessa. Prinssi oli hyvin halukas tukemaan kansainvälistä yhteistyötä ja edistämään lasten ja nuorten eteen tehtävää työtä. Lihavuus on globaali ongelma, joka yhdistää maailmanlaajuisesti, kertoo Ulla Frantti-Malinen.

Asiantuntijaryhmä vieraili myös kuninkaallisella maatilalla, jossa tutustuttiin maatilan johtaja David Wilsonin johdolla luonnonmukaisiin ja terveellisiin viljely- ja tuotantomenetelmiin. Prinssi on harjoittanut luonnonmukaista tuotantoa jo 1980-luvulta lähtien.

Päivän aikana keskusteltiin paljon ruoan tuotannosta ja terveellisen ruoan markkinoimisesta väestölle. Viime maaliskuussa Englannissa järjestettiin ensimmäistä kertaa väestölle suunnattu Social Prescribing -päivä, jossa heräteltiin kansalaisia miettimään terveellisiä ruokavalintoja.

- Seinäjoen kaupungilla on paljon jaettavaa ja osaamista puhtaan ja terveellisen ruoan tuotannosta. Myös joukkoruokailun kehittämisessä ollaan Suomessa paljon pidemmällä. Monet muistavat viime vuosilta Jamie Oliverin kouluruokakampanjan Englannissa ja USA:ssa. Meillä Suomessa on ollut ilmainen ja terveellinen kouluruoka jo yli 60 vuotta.

Seinäjoki on esillä seuraavan kerran Lontoossa lokakuussa Food on Prescription -konferenssissa. Kansainvälinen verkosto kutsutaan Seinäjoelle 31.3.-2.4.2020 kolmanteen kansainväliseen Healthy Kids of Seinäjoki konferenssiin.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit

Ei kommentteja