+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2019 » Kesäkuu » Kaupunginosien ja kylien kehittämisavustuksia alueiden yhteisölliseen kehittämiseen

Kaupunginosien ja kylien kehittämisavustuksia alueiden yhteisölliseen kehittämiseen

4.6.2019, klo 12:57

Kehittämisavustuksia jaettiin 20 hakijalle lähes 30 000 euron edestä.


Elinvoimalautakunta on myöntänyt vuoden 2019 kylien ja kaupunginosien yhteisöllisen kehittämisen avustukset. Avustusten teemana on alueiden yhteisöllinen kehittäminen erityisesti paikallisidentiteetin, osallisuuden, kökkätyön ja toiminnallisuuden kautta.

Hakijoina oli useita kylä- ja vanhempainyhdistyksiä sekä erilaisia kyläyhteisöjä. Hakijoita oli tänä vuonna 24, joista 20:lle myönnettiin avustus. Hakemuksia tuli ympäri Seinäjokea, niin kylistä kuin kaupunginosista.

- Koemme monipuolisena sen, että hakijoina oli kylä- ja kaupunginosayhdistyksiä, vanhempainyhdistyksiä ja erilaisia vapaamuotoisia kyläyhteisöjä. Yhteisenä nimittäjänä näissä on se, että jokaisella on palo omien asuinalueiden kehittämiseen, toteaa vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila Seinäjoen kaupungilta innostuneesti.

Avustushakemusten yhteenlaskettu määrä oli 58 880 euroa, mikä ylitti selkeästi jaettavissa olevan 20 000 euron rahamäärän. Elinvoimalautakunta päätti jakaa avustuksia 29 377 euron edestä. Suurin haettava avustussumma oli 3000 euroa per hakija.

Hakemuksista on nähtävissä kolmen tyyppisiä yhteisöllisen kehittämisen hankkeita, jotka ovat kaikki merkityksellisiä. Hakemuksissa on investointipainotteisia kehittämishankkeita, joiden avulla kunnostetaan tai rakennetaan jotain yhteisöllistä kohdetta. Tapahtumatyyppiset yhteisöllisen kehittämisen hankkeet erottuvat myös hakemuksista. Lisäksi mielenkiintoisena kohteena ovat hankkeet, jotka edistävät suoraan osallisuuden edistämistä.

- On tärkeää, että yhteisöllisen kehittämisen hankkeita tehdään tulevaisuudessa entistä osallistavammin eli yhdessä eri kohderyhmien kanssa. Yhtenä hyvänä esimerkkinä osallisuuden kehittämisestä on MML Seinäjoen paikallisyhdistyksen Huomaa minut! -projekti lasten osallistamisen kehittämiseksi, kertoo vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila.

Kehittämisavustusten haku oli auki 1.-31.3.2019. Päätös kehittämisavustuksista löytyy täältä: https://listat.seinajoki.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/pk_asil_tweb.htm? bid

Lisätietoja: vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila, Seinäjoen kaupunki, elinvoima ja kilpailukyky, p. 040 530 5111, kirsi.mattila@seinajoki.fi


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja