+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2019 » Kesäkuu » Nyt raportoidaan hyvinpitelyjä: Seinäjoen kaupunki ja poliisi yhteistyössä

Nyt raportoidaan hyvinpitelyjä: Seinäjoen kaupunki ja poliisi yhteistyössä

26.6.2019, klo 7:51

Erikoiserä Rakastunut Jussi -paitoja arvotaan palkintoina hyvinpitelyraportoinnista. Osallistu Instagramissa aihetunnisteella #hyvinpitely.

Avaruuden pääkaupungissa on tänä kesänä tilaa rakkaudelle. Pohjanmaan poliisi raportoi kesän kuluessa hyvinpitelyjä omissa kanavissaan ja kannustaa kesän juhlijoita hyvinpitelyyn. Vanhempi konstaapeli Pyry Luomala ja huumekoira Sampo ovat valmiina tehtäviin.


Avaruuden pääkaupungiksi julistautunut Seinäjoki on luvannut, että kaupungissa on tilaa kaikelle hyvälle. Tänä kesänä tilaa on etenkin rakkaudelle – ja siksi kaupungissa raportoidaan hyvinpitelyjä. Osana kampanjaa myös perinteinen Jussi-paita saa uuden ilmeen, kun tutut salmiakkikuviot korvataan sydämillä.

Seinäjoen kaupunki kannustaa tänä kesänä nostamaan esiin kaikki kauniit eleet, sanat ja teot – niin pienet kuin suuretkin hyvinpitelyt.

- Seinäjoki tunnetaan eloisana ja monipuolisena tapahtumakaupunkina, jossa kohdataan ihmisiä ja saadaan uusia ystäviä. Etenkin kesäisin on tilaa rakkaudelle, ja se halutaan tehdä näkyväksi, kertoo kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki.

Poliisi mukaan tempaukseen


Hyvinpitelyraportointi aloitetaan toden teolla 27. kesäkuuta käynnistyvän Provinssin yhteydessä. Raportointiin voivat osallistua kaikki hyvinpitelyä kohdanneet merkitsemällä Instagramissa romanttisen, iloisen, tai hauskan kuvansa tai tarinansa #hyvinpitely.

- Halaus, kiittäminen, lohduttaminen, avun tarjoaminen – nämä kaikki ovat hyvinpitelyä. Toivomme, että koko Suomi innostuu tekemään tilaa lemmelle ja lämmölle, olemaan hyviä toisilleen ja raportoimaan kokemuksistaan, Rasinmäki toteaa.

Seinäjoella ilahduttiin, kun Pohjanmaan poliisilaitos lähti mukaan yhteistyöhön: poliisi raportoi kesän kuluessa hyvinpitelyistä omissa kanavissaan.
- Ihmisten kannustaminen lempeyteen, toisten ilahduttamiseen ja ystävällisiin tekoihin on upea hanke. On sanomattakin selvää, että poliisi tukee mielellään tällaista tempausta, sanoo poliisipäällikkö Kari Puolitaival.

Rakastunut Jussi – myös perinnepaita mukana kampanjassa


Osana kampanjaa perinteinen Jussi-paita saa uuden ilmeen, kun paidan nimi muuttuu muotoon Rakastunut Jussi ja tutut salmiakkikuviot korvataan sydämillä.
- Jussi-paita on aina edustanut eteläpohjalaista asennetta – sisua ja rohkeutta. Ja toisinaan juuri rakkaus vaatii kaikkein eniten rohkeutta – siksi uusi versio perinnepaidasta on loistava symboli kampanjalle, Rasinmäki pohtii.

Uudistuneita Jussi-paitoja on tehty pieni erikoiserä ja paidat arvotaan palkintoina hyvinpitelyraportoinnista. Lisäksi paitoja lähetetään muutamille tarkkaan valituille rakkaudenlähettiläille. Myös Seinäjoen torilla seisova Yrittäjä-Jussi-patsas on saanut uuden paidan päälleen.

Pieni erikoiserä Rakastunut Jussi -paitoja arvotaan palkintoina hyvinpitelyraportoinnista. Paitoja on lähetetty myös muutamille valituille rakkaudenlähettiläille.

Tapahtumia läpi kesän


Tilaa rakkaudelle -teema ja hyvinpitelyt tehdään näkyviksi läpi kesän Seinäjoen suurtapahtumissa, joita ovat Provinssin lisäksi esimerkiksi pesäpallon Itä-Länsi, Tangomarkkinat, Vauhtiajot sekä Solar Sound -festivaali.

- Hyvinpitely ei kuitenkaan vaadi erityistä tilaisuutta, vaan jokainen hetki on oikea kanssaihmisten hyvinpitelyyn. Rakkaus, intohimo ja lempeys ovat hyveitä, joille meillä on tilaa joka päivä, Rasinmäki päättää.´

Kampanja tehdään Seinäjoen kaupungin ja Visit Seinäjoen yhteistyönä.

Kampanjasivu seinajoki.fi/rakkaus.


Lisätiedot:
Kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki, Seinäjoen kaupunki, p. 0400 763 800
Markkinointipäällikkö Anu Männikkö, Seinäjoen kaupunki, p. 044 418 1119
Markkinointipäällikkö Tuula Lahti, Visit Seinäjoki, p. 040 550 8319


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Omat kiitokseni ollessani osallisena pelastamassa pientä koiraa kuumasta autosta, haluan kiittää Minimanin infon työntekijää, vartijaa ja toisena osallisena asiaa huolehtimassa ollutta asiakasta. Minimanin pihassa oli 5.8.19 koira kuumassa autossa läkähdyksissä. Tullessani kaupasta, huomasin vieressä olevan auton ja koiran sisällä. Samantien auton toiselta puolelta tuli mieshenkilö esittämään saman huolen ja kertoi seuranneensa kelloa, koiraa ja tilannetta, odottaen omistajia saapuviksi. Pyysin infon työntekijää kuuluttamaan asiasta, ettei meidän tarvitsisi ryhtyä isompiin toimenpiteisiin koiran pelastamiseksi. Infon työntekijä teki kuulutukseni pyyntöni mukaan toisenkin kerran ja pyysi neuvokkaasti vartijan mukaan tilanteeseen. Koiran omistajat saatiin paikalle ja koira pelastettua. Vartija toimi esimerkillisesti, ammattitaitoisesti ja ystävällisesti alusta loppuun. Oli hienoa, että viereisen auton omistaja tarttui asiaan ja tuli puhumaan kanssani, mitä tehtäisiin. Ja miten asiallisesti ja ripeästi Minimanin infon työntekijä ja vartija toimivat tilanteessa. Isot huomionosoitukset ihmisille, jotka havaitsevat ympärillään huolenaiheita ja ottavat ne myös hoitaakseen. Myös arvostus vartijoiden ammattitaitoa kohtaan nousi edelleen. Heikompien ja puolustuskyvyttömien; lapset, lemmikit jne puolustaminen on varmasti yksi hyvinpitelyn tarkoitus!

Pidetään huolta 07.08.2019, klo 10:07
1