+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2019 » Kesäkuu » Festaripakka kokoaa voimat nuorten juhlimisen turvaamiseksi - vapaaehtoisia vanhempia haastetaan mukaan

Festaripakka kokoaa voimat nuorten juhlimisen turvaamiseksi - vapaaehtoisia vanhempia haastetaan mukaan

24.6.2019, klo 12:34

Seinäjoen kaupungin Festaripakka kokoaa toimijajoukon turvaamaan nuorten juhlimista Solar Sound -viikonloppuna 2.-3.8.2019. Mukana ovat Seinäjoen kaupungin nuorisopalvelut, Kauhajoen ja Ilmajoen nuorisotyöntekijöitä, Ehkäisevä Päihdetyö EHYT ry, Palveluoperaatio Saapas, poliisi ja sosiaalipäivystys. Myös vanhempia ja muita aikuisia kannustetaan mukaan jalkautumaan ja kohtaamaan nuoria juhlijoita.

  • Toive aikuisten läsnäolosta kesätapahtumissa lähti alun perin nuorilta. Vastasimme pyyntöön viime kesänä kokoamalla voimat ja jalkautumalla nuorten joukkoon yhteistyössä vanhempien kanssa. Kokemus oli silmiä avaava. Aikuisten läsnäololle on todellinen tarve, kertoo hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Ulla Frantti-Malinen Seinäjoen kaupungilta.

Aikuisia kannustetaan jälleen mukaan. Jalkautuminen tapahtuu pienryhminä porttien ulkopuolella sekä perjantai- että lauantaiyönä kolmen tunnin työvuoroissa. Tehtävään järjestetään erillinen perehdytystilaisuus.

Pohjanmaan poliisi panostaa nuorisovalvontaan Solar Sound -viikonloppuna.

  • Viime vuosi meni poliisin näkökulmasta hyvin ja esimerkiksi vahingontekoja ja pahoinpitelyjä kirjattiin vähemmän kuin edellisenä vuonna. Yhteistyö eri toimijoiden, tapahtumajärjestäjän ja viranomaisten välillä oli toimivaa, joten yhteistyötä haluttiin myös poliisin osalta ehdottomasti jatkaa, Vesa Ojanperä Pohjanmaan poliisista sanoo.

Seinäjoen kaupungin Festaripakka on ehkäisevän päihdetyön toimintamalli, joka edistää vastuullista juhlintaa, anniskelua ja vanhemmuutta. Toiminnalla pyritään ehkäisemään alaikäisten päihteiden käyttöä ja lisäämään turvallisuutta.

Ilmoittaudu mukaan festarivapaaehtoiseksi: www.ehyt.fi/festarivapaaehtoinenLue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja