+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2019 » Toukokuu » Seinäjoen lukioteatteri Taiturin matkassa

Seinäjoen lukioteatteri Taiturin matkassa

14.5.2019, klo 9:19

Seinäjoen lukioteatteri tekee kiertueen Seinäjoen kaupungin varhaiskasvatuksessa toukokuussa 2019 kahdeksassa yksikössä näytelmillä ”Tuliko kevät jo?” ja Heinähattu ja Vilttitossu runoilijoina”. Esitykset ovat työryhmien lukiodiplomiesityksiä, jotka on arvioitu Seinäjoen lukiossa helmikuussa 2019.

Esitykset on suunnattu 5-6 -vuotiaille ja ne toteutetaan toukokuussa. Näytelmät kestävät noin 20 minuuttia, jonka jälkeen lapset voivat haastatella näyttelijöitä ja jutella esityksestä. Yksiköissä vierailevat nuorten kanssa joko teatteri-ilmaisun opettaja Johanna Huhtala/ Seinäjoen lukio tai näyttelijä, ohjaaja Eija-Irmeli Lahti, jotka johdattelevat tarvittaessa keskustelua näytelmän jälkeen.

Taituri on Seinäjoen varhaiskasvatuksessa toteutettavaa taidetoimintaa. Taituri ja Seinäjoen koulujen Kulttuurimatka muodostavat Seinäjoen kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelman. Tänä keväänä Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut aloittaa yhteistyön 2019 Seinäjoen lukioteatterin kanssa lastenteatteriesityksillä.

Taituri teatterissa -tapahtuma kirjastolla

Varhaiskasvatuskiertueen päätteeksi näytelmät esitetään yhteistyössä Seinäjoen kaupunginkirjaston kanssa kirjaston Studiossa keskiviikkona 22.5.2019 Taituri teatterissa -tapahtumassa.

  • klo 16.30 Tuliko kevät jo?
  • klo 17.00 Heinähattu ja Vilttitossu runoilijoina

Tuliko kevät jo?

Taikametsän eläimet valmistautuvat kevään tuloon. Kaikki on valmista, kun äkkiä huomataan, että vuodenajan vaihtamiseen tarvittava taikakeppi on kadonnut! Eläinten on pikimmiten ratkaistava kadonneen taikakepin arvoitus, tai talvi jää metsään ikuisiksi ajoiksi. Missähän syyllinen piileksii

Käsikirjoitus: työryhmä
Musiikin sävellykset, sanoitukset ja sovitukset: työryhmä
Ohjaus: työryhmä ja Johanna Huhtala

Rooleissa
Jänis Anni Kuusikko
Pikku-Kettu Katariina Särkijärvi
Siili Noona Juurakko
Karhu Jonna Heikkilä

Heinähattu ja Vilttitossu runoilijoina

Kattilakosken perheessä Heinähattu osallistuu runokilpailuun ja keskittyy hiljaa kirjoittamiseen. Kuka siis leikkii Vilttitossun kanssa? Yhdessä nallejensa kanssa Vilttitossu päättää järjestellä asiat niin, että Heinähatulla olisi taas aikaa leikkiä pikkusiskonsa kanssa… Miten hän mahtaa onnistua?

Käsikirjoitus: Sinikka ja Tiina Nopolan lastenkirjojen pohjalta Charlotta Piri (2018)
Ohjaus: Charlotta Piri

Rooleissa
Heinähattu Anni-Maria Puotinen
Vilttitossu Fiina-Alisa Maunumaa
Postimies Pyyhe Janne Rajamäki

Lisätiedot:

Anne Lähdesmäki, lastenkulttuuripedagogi
Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut
puh. 044 418 1800


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit

Ei kommentteja