+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2019 » Toukokuu » Seinäjoen museoissa alkaa kesä!

Seinäjoen museoissa alkaa kesä!

29.5.2019, klo 8:18

Seinäjoen museoiden toimipisteet ovat auki kesällä pidempään. Kesäkuun alusta elokuun loppuun näyttelyihin pääsee tutustumaan ke klo 10–19 ja to–su klo 10–17. Kesällä järjestetään myös yleisöopastuksia, jotka sisältyvät pääsylipun hintaan. Keskiviikkoisin näyttelyihin on vapaa pääsy.

Suojeluskunta- ja lottamuseon kesäopastus on ilmainen

Kauppakadulla sijaitsevassa Suojeluskunta- ja lottamuseossa järjestetään yleisöopastus keskiviikkoisin klo 14 ja klo 17. Opastuksella kerrotaan suojeluskunnista ja lotista sekä Alvar Aallon suunnitteleman suojeluskuntatalon arkkitehtuurista. Opastuksille on vapaa pääsy.


Etelä-Pohjanmaan museolla on paljon nähtävää

Etelä-Pohjanmaan museolla Törnävällä on kolme erilaista yleisöopastusta joka päivä keskiviikosta sunnuntaihin. Kaikille opastuskierroksille lähdetään Kivinavetalta. Klo 11 alkaa Koiramäki-kierros, jossa tutustutaan Koiramäen ajan elämään Etelä-Pohjanmaalla. Kierroksella katsellaan Mauri Kunnaksen Koiramäki-kirjoista tuttuja rakennuksia ja esineitä, joista osaa pääsee myös itse kokeilemaan.

Kesän uutuus on Kartano-kierros, joka alkaa klo 13. Museolta on jo pitkään toivottu opastuksia Östermyran kartanoon, joka on Seinäjoen kaupungin edustustila eikä varsinaisesti kuulu museoalueeseen. Kierroksella kuullaan kartanon ja sen asukkaiden vaiheista. Klo 15 alkava Museoalue tutuksi -kierros sopii erityisesti niille, jotka vierailevat museossa ensimmäistä kertaa. Opastuksella kerrotaan perustiedot niin kartanoalueesta kuin ulkomuseon talonpoikaisrakennuksistakin.

Heinäkuussa Liinamaan kaksfooninkinen talonpoikaistalo pihapiireineen on auki keskiviikosta sunnuntaihin museon aukioloaikoina. Paikalla on myös opas, jolta voi kysellä rakennuksista ja entisajan elämästä


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit

Ei kommentteja