+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2019 » Huhtikuu » Uuden Keskustorin avajaisia vietetään la 27.4.

Uuden Keskustorin avajaisia vietetään la 27.4.

3.4.2019, klo 8:39

Kaupunkilaisten uusi olohuone, Keskustori, avataan virallisesti lauantaina 27.4. klo 14. Seinäjoen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kimmo Heinonen pitää avajaispuheen, jonka jälkeen on nauhanleikkaus. Avajaiset järjestää Seinäjoen kaupunki.

Horsmasta maamerkki uudelle torille

Viime vuoden elokuussa päättyneen Keskustorin taidekilpailun voitti kuopiolainen kuvataiteilija ja teollinen muotoilija Risto Pentikäisen teosehdotuksellaan Horsma.

Horsma on maalatusta teräksestä valmistettu 4,7-metrinen veistos, jonka aiheena on maitohorsman kukka. Avajaisissa haastatellaan Pentikäistä teoksesta ja haastattelun päätteeksi Horsma paljastetaan musiikin keinoin.

Musiikkia ja sanataidetta

Tapahtuman musiikista vastaa Tero Pajunen, joka on turkulaissyntyinen laulaja-lauluntekijä, vokaalitaiteilija, kansanmuusikko ja musiikkipedagogi. Tero on vuoden 2015 Konsta Jylhä-kilpailun vapaan sarjan voittaja, Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri ja lapsiyleisölle tuttu Lastenmusiikkiorkesteri Ammuun heppana. Musiikin tarjoaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö.

Seinäjoen kaupunki, yhteistyössä Into Seinäjoen kanssa, käynnistää Tilaa rakkaudelle –kampanjan, jonka ensimmäinen novelli kuullaan avajaisissa. Päivi Artikainen ja Kirsi Haapamatti Toiset tarinat -kirjakustantamosta kirjoittavat kevään ja kesän aikana sadan sanan rakkausnovelleja, joissa mennään pitkin poikin Seinäjokea tunteella.

Kalevan pikkunavetassa lapset voivat taiteilla itselleen oman Muun!

Torin avajaisissa on mahdollisuus tutustua ensi vuonna aukeavan kulttuuritalo Kalevan Navetan toimintaan. Torille popahtaa klo 13 Kalevan pikkunavetta, jossa lapset voivat taiteilla oman Muun!, jonka saa viedä kuvauksen jälkeen mukanaan kotiin.

Pikkunavetassa voi myös tutustua Kalevan Navetan äänimaisemaan, jonka tekemisessä on hyödynnetty alkuvuoden aikana kerättyjä muistoja Itikanmäen alueesta. Avajaisissa ensiesityksensä saa laulaja-lauluntekijä Tero Pajusen teos, joka myös ammentaa Kalevan Navetan historiasta ja tarinoista. Kalevan pikkunavetan tuo torille Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut yhdessä Kalevan Navetan muiden toimijoiden kanssa.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mansikka?

Kommentit

Ei kommentteja