+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2019 » Maaliskuu » Seinäjoella järjestetään toinen kansainvälinen Healthy Kids of Seinäjoki konferenssi 12.-14.3.2019

Seinäjoella järjestetään toinen kansainvälinen Healthy Kids of Seinäjoki konferenssi 12.-14.3.2019

7.3.2019, klo 16:11

Toista kertaa järjestettävä Healthy Kids of Seinäjoki konferenssi kokoaa lasten hyvinvoinnin ympärillä toimivan kansallisen ja kansainvälisen toimijajoukon Seinäjoelle 12.-14.3.2019. Konferenssin teemoja ovat lasten lihavuuden ehkäisy, lasten ja perheiden hyvinvoinnin edistäminen sekä terveyden edistämisen uudet innovaatiot. Yksi merkittävä terveyden edistämisen innovaatio, Seinäjoen kaupungin Lihavuus laskuun –malli, esitellään tapahtumassa tiistaina 12.3. (suomeksi). Seinäjoki on mallintanut viime vuosina lihavuusohjelmaa kuuden muun suomalaisen kunnan kanssa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kehittämispäällikkö Päivi Mäki valottaa aloituspäivänä kansallisen lihavuusohjelman toimenpiteitä Suomessa. Professori Jae-Heon Kang Sungkyunkwanin yliopistosta kertoo myös miten Seinäjoen mallia on sovellettu Etelä-Koreassa. Namibian yliopiston varakansleri, professori Kenneth Matengu puolestaan käsittelee puheenvuorossaan lasten ruokailuun ja ravitsemukseen liittyviä haasteita Namibiassa.

Keskiviikon 13.3. ohjelma alkaa vierailukäynneillä Seinäjoen kouluihin ja päiväkotiin. Jyväskylän yliopiston lasten ja nuorten liikuntafysiologian dosentti Eero Haapala kertoo lasten ja nuorten fyysisen aktiivisuuden yhteydestä koulumenestykseen. Keskiviikkona on myös erinomainen mahdollisuus osallistua maksuttomaan ideointisessioon. MiniHack-tapahtumassa työstetään yritysten ja asiantuntijoiden kanssa kahta erilaista haastetta: digitaalisia ratkaisuja tulevaisuuden päiväkotiin sekä avaimia tupakka- ja nuuskatuotteiden käytön ehkäisyyn.

Lapsen mielen hyvinvointi on aiheena tiistaina ja torstaina Suomen mielenterveysseuran Susanna Kososen ja Seinäjoen kaupungin taidekasvattaja Elina Teitin puheenvuoroissa.

Lisätietoa osoitteessa www.healthykidsofseinajoki.fi

Healthy Kids of Seinäjoki -konferenssin järjestävät Seinäjoen kaupunki, Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Into Seinäjoki.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja