+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2019 » Maaliskuu » Etelä-Pohjanmaan kuntajohtajat keskustelivat sote-yhteistyöstä

Etelä-Pohjanmaan kuntajohtajat keskustelivat sote-yhteistyöstä

28.3.2019, klo 13:32

Etelä-Pohjanmaan kuntajohtajat pitävät tärkeänä sote-yhteistyön jatkamista. Koska hallitusohjelman mukainen maakunta- ja sote-uudistus kaatui, kunnilla on nyt mahdollisuus rakentaa vapaaehtoista yhteistyötä. Tarkoituksena on hillitä sote-kustannusten nousua ja parantaa palveluita.

Kuntajohtajat korostavat tarvetta maakunnalliselle sote-yhteistyölle huomioiden maakunnassa olevat erilaiset järjestämismallit. Kuntajohtajia huolestuttaa erityisesti sote-menojen nopea kasvu yhdistettynä heikkenevään kuntatalouteen, väestön vähenemiseen ja ikärakenteen muutoksiin.

Kuntajohtajat keskustelivat asiasta kuntajohtajafoorumissa torstaina 28.3.2019. Sote-yhteistyötä käsitellään SOTEMAKU-ohjausryhmän viimeisessä kokouksessa 29.3.2019.

Kuntapäättäjien eli johtavien luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden yhteinen tapaaminen sote-yhteistyössä etenemisestä pidetään eduskuntavaalien jälkeen huhtikuun loppupuolella.

Lisätietoja:
Kuntajohtajafoorumin pj. Jorma Rasinmäki
p. 0400 763 800, jorma.rasinmaki@seinajoki.fi

Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistus:
valmistelujohtaja Asko Peltola, p. 0400 590 123,
asko.peltola@etela-pohjanmaa.fi


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit

Ei kommentteja