+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2019 » Helmikuu » Taidetestaajat vierailevat UMOn konsertissa Rytmikorjaamolla 7.2.

Taidetestaajat vierailevat UMOn konsertissa Rytmikorjaamolla 7.2.

5.2.2019, klo 13:46

Taidetestaajissa on käynnissä vierailujen toinen lukuvuosi. Etelä-Pohjanmaalla Taidetestaajissa on mukana tänä lukuvuonna kaikkiaan 30 koulua, 129 luokkaa, 2 276 oppilasta ja 239 opettajaa. Jokainen kahdeksas luokka tekee lukuvuoden aikana kaksi vierailua: toisen maakunnalliseen kohteeseen ja toisen valtakunnalliseen kohteeseen. Etelä-Pohjanmaan paikalliset vierailukohteet ovat Seinäjoen taidehallin Meidän tarinoitamme -näyttely sekä UMOn kiertävä konsertti: Blue Notes on Silver Screen – jazzia elokuvissa. Etelä-Pohjanmaan kahdeksasluokkalaiset käyvät lisäksi testaamassa taide-elämyksiä mm. Sinebrychoffin taidemuseossa, Ateneumissa, Kiasmassa, Suomen Kansallisteatterissa, Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa sekä Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkuksessa.

Seuraavaksi osa Etelä-Pohjanmaan kahdeksasluokkalaisista testaa UMOn konsertin Rytmikorjaamolla. Konsertissa sukelletaan kiehtovan elokuvamusiikin maailmaan – luvassa ikonisia säveliä, jotka saavat kerta toisensa jälkeen itkemään, nauramaan ja tuntemaan! Konsertissa UMOn kapellimestarina toimii Kirmo Lintinen ja mukana menossa on myös pitkän linjan bluesmuusikko Aija Puurtinen. Konsertissa kuullaan tunnettuja kiinnostavia teoksia animaatioista kauhuun ja kovaan toimintaan.

Oppilaille ei ole tarjolla ainoastaan konserttia, vaan heille on suunniteltu myös taide-elämyksen etkot ja jatkot, jotka auttavat syventämään taidekokemusta. UMOn etkoilla nuoret pääsevät tutustumaan Christer Nuutisen kuvittamaan sarjakuvaan, jossa lukija johdatetaan jazzin juurille ja big band -musiikin maailmaan.

Taidetestaajissa kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset pääsevät arvioimaan taidetta kolmena vuonna peräkkäin kahteen taidelaitokseen: paikalliseen ja valtakunnalliseen. Etelä-Pohjanmaan maakunnan osalta hanketta koordinoi lastenkulttuurikeskus Louhimo. Hanketta rahoittaa Suomen kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden.

Lisätietoja:
UMOn nettisivut: http://umo.fi/fi/
Taidetestaajien nettisivut: www.taidetestaajat.fi

Elina Muotio
Etelä-Pohjanmaan aluekoordinaattori, Taidetestaajat-hanke
Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut / Lastenkulttuurikeskus Louhimo
p. 044 418 1633
etela-pohjanmaataidetestaajat.fi


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mustikka?

Kommentit

Ei kommentteja