+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2019 » Helmikuu » Seuraavalta hallitukselta odotetaan kumppanuuteen perustuvaa kaupunkipolitiikkaa

Seuraavalta hallitukselta odotetaan kumppanuuteen perustuvaa kaupunkipolitiikkaa

8.2.2019, klo 10:00

Suomen 21 suurinta kaupunkia ovat laatineet yhteiset hallitusohjelmatavoitteet. Tavoitteiden lähtökohtana on näkemys siitä, että tulevaisuuden kaupunkipolitiikka pohjautuu valtion ja suurten kaupunkien väliseen sopimukselliseen kumppanuuteen.

Kansallisen kaupunkipolitiikan perustana tulee olla kaupunkien laaja itsehallinto, yleinen ja jakamaton toimivalta sekä riittävät taloudelliset resurssit. Seuraavan hallituksen keskeisenä tehtävänä on luoda puitteet modernille kaupunkipolitiikalle.

Edellytykset kestävälle kasvulle luotava kaupunkipolitiikalla

Kaupungit ovat tehneet ensimmäistä kertaa yhteistä valmistelutyötä hallitusohjelmavaikuttamista varten. Tavoitteet kuvastavat, että suurimmilla kaupungeilla on vahva yhteinen näkemys ja tahtotila siitä, millaista kaupunkipolitiikkaa seuraavalla hallituskaudella tulisi toteuttaa.

- Suomi tarvitsee kaupunkipolitiikkaa, joka tunnistaa kaupungit kasvun moottoreina. Eduskuntavaalien jälkeen valittavan hallituksen tulee vahvistaa kaupunkien ja valtion välistä kumppanuutta ja toteuttaa tavoitteellista kaupunkipolitiikkaa, sanoo Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki.

- Myös Etelä-Pohjanmaan maakunta tarvitsee vahvan kaupunkikeskuksen. Maakunta odottaa Seinäjoen toimivan kasvun veturina ja yhteisenä kaupunkikeskuksena. Etelä-Pohjanmaan lähivuosien kehitykselle on ratkaisevan tärkeää, että Seinäjoki kykenee vielä vahvistamaan kasvuaan. Tämän kasvun turvaksi Seinäjoki tarvitsee pitkäjänteistä ja sopimuksellista kumppanuutta valtion kanssa, Rasinmäki jatkaa.

Kaupungistumisen myötä kaupunkien merkitys hyvinvoinnin ja toimivan arjen sekä palveluiden rakentamisessa korostuu entisestään.

- Seinäjoki on voimakkaasti kasvava palvelukeskus, jonka palvelut ovat hyvin saavutettavissa koko maakunnan ja Länsi-Suomen alueelta. Haluamme kaupunkina varmistaa Etelä-Pohjanmaan menestymisen myös 2020-luvulla. Seinäjoki-Tampere-kaksoisraide on merkittävin hanke ensi vuosikymmenellä. Kaupunkipolitiikan vahvistaminen tuo Seinäjoelle mahdollisuuksia neuvotella suoraan kaupunkimme erityispiirteisiin liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista, Rasinmäki korostaa.

C21-kaupunkien verkostoon kuuluvat Helsingin lisäksi Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku, Jyväskylä, Lahti, Kuopio, Kouvola, Pori, Joensuu, Lappeenranta, Hämeenlinna, Vaasa, Rovaniemi, Seinäjoki, Mikkeli, Kotka, Salo ja Porvoo. Kaupunkien muodostama pysyvä verkosto vahvistaa kaupunkipoliittista keskustelua ja kaupunkien yhteistä edunvalvontaa.

C21-kaupunkien hallitusohjelmatavoitteet (pdf, 2.17 Mt)

Lisätiedot: kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki, p. 0400 763800


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja