+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2019 » Helmikuu » Arkkitehtiopiskelijat ideoivat Huhtalan aluetta

Arkkitehtiopiskelijat ideoivat Huhtalan aluetta

19.2.2019, klo 6:00

"Keuhkot", tekijät: Janita Laakkonen, Heikki Moilanen, Santeri Paronen, Lotta Syväniemi.


48 Tampereen yliopiston arkkitehtiopiskelijaa on ideoinut tammi-helmikuussa Seinäjoen Huhtalan alueen itäosan tulevaisuutta.

Noin 25 hehtaarin kokoinen suunnittelualue sijaitsee Huhtalantien ja Seinäjoen uoman välisellä alueella rajoittuen pohjoisessa Kirkkokatuun ja etelässä Koskenalantiehen. Alueella on nykyään muun muassa terveyskeskus. Arkkitehtiopiskelijoita on auttanut ideointityössä viitisentoista seinäjokelaista sparraajaa.
- Suurimmalle osalle opiskelijoista tämä harjoitustyö on ensimmäinen varsinainen aluesuunnittelutehtävä. Opiskelijaryhmät ovat löytäneet toisistaan poikkeavia ratkaisuja, joihin seinäjokiset sparraajat ovat tuoneet paikallista näkökulmaa, kertoo kurssin vetäjä, yhdyskuntasuunnittelun professori Juho Rajaniemi.

Rajaniemen mukaan opiskelijoiden ja paikallisten sparraajien yhteistyö on ollut antoisaa molemmin puolin.
- Opiskelijat ovat oppineet tärkeitä yhteistyötaitoja sekä saaneet arvokasta paikallistietoa, ja seinäjokelaisille on tarjottu tuoreita näkökulmia kotikaupunkinsa tulevaisuuteen.

Vastaava opintojakso on aiempina vuosina järjestetty muun muassa Jyväskylässä, Pietarsaaressa, Lempäälässä, Kangasalla ja Orimattilassa.

Seinäjoen kaupungin yhteyshenkilönä kurssin aikana on toiminut kaavoitusarkkitehti Veli-Matti Prinkkilä. Hänen mukaansa opiskelijat ovat perehtyneet erittäin huolellisesti kaupungin ja suunnittelualueen ominaispiirteisiin.
-Olemme saaneet suunnitelmien myötä paljon hyviä ideoita, joiden avulla Huhtalan aluetta voidaan tulevaisuudessa kehittää. Alueella on runsaasti potentiaalia esimerkiksi laadukkaalle asuinalueelle ja viihtyisille virkistysalueille, sillä laaja suunnittelualue sijaitsee joen rannassa aivan keskustan tuntumassa.

Kahdentoista opiskelijaryhmän suunnitelmat Huhtalaan ovat nähtävillä kaikille asiasta kiinnostuneille torstaina 21.2. klo 16-17.30 Seinäjoen kaupungintalon valtuustosalissa. Suunnitelmista laaditaan myöhemmin kevään aikana julkaisu, joka pyritään laittamaan esille Seinäjoen kaupungin internetsivuille kesän aikana.

Lisätiedot:
Yhdyskuntasuunnittelun professori Juho Rajaniemi, (044) 524 7245, juho.rajaniemi@tuni.fi
Kaavoitusarkkitehti Veli-Matti Prinkkilä (044) 418 1531, veli-matti.prinkkila@seinajoki.fi


"Sidos", tekijät Anu Kirjonen, Aleksi Kraana, Eero Kuokkanen ja Irene Sarvi."Viridius" tekijät: Outi Grönberg, Maria Järvelin, Julia Lahtinen, Katarina Varis.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mustikka?

Kommentit

Ei kommentteja