+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2019 » Helmikuu » Seinäjoen museoille uusi ilme

Seinäjoen museoille uusi ilme

15.2.2019, klo 15:47

Entistä laajemman museokokonaisuuden kattonimeksi tulee Seinäjoen museot.

Seinäjoen museot ottavat käyttöön uuden ilmeen 1. maaliskuuta. Ilme on käytössä bränditoiminnassa eli näyttelyiden, tapahtumien ja muun asiakaspalvelun markkinoinnissa. Virallisessa tiedottamisessa, lausunnoissa ja selvityksissä käytetään jatkossakin kaupungin yleistä ilmettä.

Mainostoimisto Oddmobin suunnitteleman ilmeen perustana ovat museon ja eri toimipisteiden logot, merkit ja koriste-elementit sekä jokaisen toimipisteen omat korostusvärit.


Museon nimimuutokset

Museolain ja valtionosuusjärjestelmän uusimisen myötä maakuntamuseojärjestelmä lopetetaan vuoden 2020 alussa. Tilalle tulevat alueelliset vastuutehtävät. Myös museon toimipisteiden määrä muuttuu. Tällä hetkellä museokokonaisuuteen kuuluu Törnävän museoalue, Suojeluskunta ja Lotta Svärd -museo sekä Peräseinäjoen riihimuseo. Tiklaksen entinen tehdasrakennus ja Törnävällä toimiva sairaalamuseo liitetään Seinäjoen museopalveluihin vuonna 2021.

Edellä mainittujen muutosten myötä on luontevaa päivittää myös Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon nimikäytäntöjä. Entistä laajemman museokokonaisuuden kattonimeksi tulee Seinäjoen museot. Sen toimipisteitä ovat jatkossa Museokeskus Tiklas, Etelä-Pohjanmaan museo, Suojeluskunta- ja lottamuseo sekä Sairaalamuseo.


Seinäjoen museoiden uudet brändit


Seinäjoen museot -yleislogo on väriltään tumman harmaa. Siinä yhdistyvät museon neljän toimipisteen logot.Museokeskus Tiklas toimii vuodesta 2021 alkaen Seinäjoen kaupunginmuseona ja museopalveluiden keskuksena. Punainen tunnusväri tulee vanhan Tiklaksen tehtaan tiiliseinistä, ja logon muotona on rakennuksen julkisivun tunnistettava pyöreä ikkuna.


Törnävän museoalue palautetaan Etelä-Pohjanmaan museoksi. Sen sisällöt keskittyvät vahvasti maakunnan historiaan sekä Östermyraan. Peräseinäjoen riihimuseo täydentää Etelä-Pohjanmaan museon tarjontaa viljanviljelyyn ja riihitykseen liittyvällä sisällöllä.

Okrankeltainen muistuttaa sekä Östermyran kartanon väriä että vanhojen pohjalaistalojen koristeväriä. Logokuvio mukailee Kivinavetan tiilikoristelua.


Suojeluskunta ja Lotta Svärd -museo jatkaa nykyisillä sisällöillä Suojeluskunta- ja lottamuseo -nimisenä. Museon väri on jääkärinvihreä. Logo on saanut muotonsa Alvar Aallon suunnittelemien pääovien koristeista.


Sairaalamuseossa keskitytään terveydenhuollon historiaan ja hyvinvointitematiikkaan. Munankuoren valkoinen muistuttaa vanhan sairaala-alueen rakennusten väriä, ja logon muoto on saatu alueen komeasta rauta-aidasta.


Lisätiedot:
museotoimenjohtaja Susanna Tyrväinen, susanna.tyrvainen@seinajoki.fi, 044 754 1653


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja