+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2019 » Tammikuu » Kirjastonkäyttö kasvoi edelleen Seinäjoen kirjastoissa

Kirjastonkäyttö kasvoi edelleen Seinäjoen kirjastoissa

16.1.2019, klo 14:28

Seinäjoen kaupunginkirjaston toimipisteistä kertyi viime vuonna fyysisen aineiston lainoja yhteensä 1 454 800 kappaletta. Kasvua edellisvuoteen oli peräti 6,3 prosenttia. Lainaus kasvoi kaikissa toimipisteissä Törnävän kirjastoa lukuun ottamatta. Prosentuaalisesti voimakkainta kasvu oli Ylistaron monipalvelukirjastossa (11,2 %), Nurmon kirjastossa (6,9 %) sekä pääkirjastossa (6,4 %). Lasten- ja nuorten tietokirja-aineistojen lainaus kasvoi eniten, 15,2 prosenttia. Myös lasten kaunokirjallisuuden lainauksen kasvu oli voimakasta (8,3 %). Aikuisten kaunokirjallisuuden lainauksen kasvu oli pientä, mutta yllättäen tietokirjallisuuden lainausluvut nousivat 5,2 prosenttia. Kaupunginkirjaston toimipisteiden kävijämäärä kasvoi 0,7 prosentilla 511 400 kävijään.

Viime vuonna erityisesti e-kirjat löivät itsensä läpi lainaajien keskuudessa. Koko Eepos-alueella e-kirjojen lainaus kasvoi peräti 151 prosenttia eli noin 8000 lainasta yli 20 000 lainaan. E-kirjoja lainaavien asiakkaiden määrä on kasvanut tasaisesti joka kuukausi muutamalla sadalla henkilöllä. Merkillepantavaa on, että vielä suhteellisen pieni e-äänikirjojen kokoelma kasvatti suosiotaan niin, että vuoden loppupuolella e-äänikirjojen lainaus ylitti kirjoitettujen e-kirjojen lainauksen. Eepos-kirjastoilla on yhteinen e-kirjakokoelma, joten varsinaista kuntakohtaista tilastoa ei ole saatavilla. Toki luvut voidaan jakaa asukasluvun mukaan.

Seinäjoen kirjasto järjesti itse peräti 460 erilaista tapahtumaa viime vuoden aikana. Niihin osallistui noin 14 650 kävijää. Lisäksi muut toimijat järjestivät kirjastojen tiloissa ja osin yhteistyössä kirjastojen kanssa noin 100 tapahtumaa.

Lisätietoja Mervi Heikkilä, mervi.heikkila(at)seinajoki.fi, p. 044 754 1621


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mansikka?

Kommentit

Ei kommentteja