+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2019 » Tammikuu » Seinäjoen Ravikeskus valmistautuu vuoden 2020 Kuninkuusraveihin

Seinäjoen Ravikeskus valmistautuu vuoden 2020 Kuninkuusraveihin

11.1.2019, klo 14:32

Kuninkuusravit ovat yksi vuoden 2020 päätapahtumista Seinäjoella. Seinäjoen kaupunki näkee ravitoiminnan tärkeänä osana Seinäjoen tapahtumatarjontaa.

Seinäjoen Ravikeskuksen ravikatsomossa suoritetaan vuoden 2019 aikana saneeraukset julkisivulle ja vesikatolle. Ravikatsomon julkisivut saavat yhtenäisen värisävyn ja korkean osan julkisivu verhotaan peltikasetein, vanha huopakate uusitaan keväällä omana urakkanaan. Kokonaiskustannuksissa on varauduttu lisäksi energiatehokkuutta, käytettävyyttä ja viihtyvyyttä parantaviin muutoksiin talotekniikassa. Pääosin julkisivu- ja kattourakasta muodostuvat remontin kokonaiskustannukset ovat n. 350 000 euroa. Molempien urakoiden toteuttajaksi valikoitui tarjouksien perusteella Pohjanmaan Rakennuspelti Oy (PRP) Seinäjoelta.

Lisäksi ravikeskuksen alueella toteutetaan pienempiä kunnostus- ja korjaustoimenpiteitä niin Kuninkuusravien johdosta kuin pidemmälläkin tähtäimellä. Tallialueelle rakentuu uusi valjastuskatos ja alueen käytettävyyttä parannetaan. Yleisöalueella ja katsomotiloissa tehdään myös tarvittavia toimenpiteitä.

"Kuninkuusravit ovat raviurheilun kruununjalokivi, jota kukin järjestäjä vuorollaan pyrkii myös kehittämään. Kyse on tietenkin myös ison mittakaavan festivaalista, joita täällä Seinäjoella kyllä osataan järjestää. Tarkoituksenamme on tästä festarikokemuksesta saada myös Kuninkuusravien tapahtumatuotantoon tietotaitoa ja myös kumppaneita. Tapahtuman järjestelyjen ja toteuttamisen myötä myös Ravikeskuksen kehittäminen ja uudistaminen saadaan hyvään vauhtiin, hienoa että sitä vodaan tehdä yhdessä kaupungin kanssa.", sanoo Seinäjoen Ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää.

Kuninkuusravit ovat yksi vuoden 2020 päätapahtumista Seinäjoella. Seinäjoen kaupunki näkee ravitoiminnan tärkeänä osana Seinäjoen tapahtumatarjontaa. Kaupunkikeskustan välittömässä läheisyydessä sijaitseva ravikeskus on Seinäjoen vahvuus.

"Ravikeskuksen julkisivujen ja katon saneeraus on tärkeä ja välttämätön askel Ravikeskuksen uudistamisessa. Ravikeskuksemme tarvitsee uudistamista sekä tulevia Kuninkuusraveja varten että myös osana koko alueen kehittämistä. Seinäjoki haluaa turvata ravitoiminnan tulevaisuuden ja Seinäjoen raviradan aseman yhtenä Suomen keskusradoista", toteaa Etelä-Pohjanmaan Ravikatsomo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Erkki Valtamäki.

Kuninkuusravit 2020 on ravikeskuksen saneeraamisen ensimmäinen tavoitevuosi. Seinäjoki haluaa tarjota hienot Kuninkuusravit uusiutuneessa ravikeskuksessa. Ravikeskuksen alueen kehittäminen jatkuu Kuninkuusravien jälkeen koko alueen maankäytön ja toiminnan kehittämisellä. Tavoitteena on alueen käytön lisääminen ja toiminnan monipuolistaminen ravitoiminnan kuitenkin säilyessä keskeisenä toimintana. Etelä-Pohjanmaan Ravikatsomo Oy tulee yhdessä Seinäjoen kaupungin kanssa kevään 2019 aikana järjestämään avoimen tilaisuuden ravikeskuksen alueen kehittämisestä.

Lisätiedot
Jyri Saranpää 0500 567764
Erkki Valtamäki 0400 664715


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja