+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2018 » Joulukuu » Nuoret toivoivat skeittipuistoa Sahanlammelle

Nuoret toivoivat skeittipuistoa Sahanlammelle

19.12.2018, klo 12:12

Monikäyttöisyys oli nuorten toiveissa alueen suunnittelussa


Sahanlammen virkistysalueen toimintojen kartoittamiseksi järjestettiin nuorille työpajoja Yhteiskoululla ja Pajuluoman nuorisotilassa. Näiden lisäksi asukkaiden mielipiteitä kerättiin verkossa ja RINKI -mobiilisovelluksessa parin viikon ajan. Kyselyihin tuli 580 vastausta.

- Nuorten näkökulmat alueen kehittämiseksi kiinnostivat eritoten. Suurin vastaajaryhmä verkossa olivat 15-19 -vuotiaat, joten pidämme kyselyä onnistuneena. Työpajoihin osallistui noin 60 nuorta, toteaa Seinäjoen kaupungin nuorisotoimenjohtaja Pekka Hautamäki.

Nuorten ykköstoiveeksi nousi skeittipuisto (betonista). Kiinnostavana vaihtoehtona pidettiin skeittipuiston ympärille rakennettavaa pumptrack-rataa. Vastauksissa korostuivat erilaiset monitoimikentät, joita voi käyttää useissa urheilulajeissa kaikkina vuodenaikoina. Nuoret toivoivat, leikkipaikan yhteyteen rakennettavaa ulkokuntosalia ja että rantalentopallokentät kunnostettaisiin. Alueen toiminnallisuutta parantaisi elämysliikuntareitti, jota toimisi talvisin luisteluratana. Myös kiipeilypuisto ja avantouintimahdollisuudet saivat kannatusta.

Palveluiden kehittämiseksi nuoret toivoivat kioskia, grilliä sekä välinevuokraamoa. Näiden lisäksi alueelle haluttiin kota tai makkaranpaistopaikka.

Kehittämisessä nousivat esiin uimarannan suurentaminen, laitureiden kunnostus ja kelluva laituri sekä valaistuksen uusiminen ja valotaide. Toiveissa olivat myös uusi pukuhuone, siistit avoimet vessat ja sauna. Lisäksi alueelle halutaan penkkejä ja levähdyspaikkoja. Alueen saavutettavuus nousi myös esiin, ja nykyinen kulku alueelle Koskenalantien puolelta koettiin haastavaksi.

- Nuorten vastaukset olivat linjassa kaikkien kyselyihin vastanneiden kesken. Kiinnostavaa oli se, miten nuoret nostivat esiin alueiden monikäyttöisyyden suunnittelua. Tämä otetaan huomioon jatkosuunnittelussa, toteaa Seinäjoen kaupungin vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila.

Kehitystyö perustuu Seinäjoen kaupunkistrategiaan 2018-2025, jonka mukaan jokivarren käyttöä parannetaan. Tavoitteena on, että jokivarresta muodostuu ulkoilun ja erilaisten aktiviteettien alue. Sahanlammen alueen suunnittelua jatketaan vuonna 2019.

- Ensi vuoden aikana alueelle muodostetaan yleissuunnitelma. Tämän jälkeen kartoitetaan, mitä rakennetaan ensiksi, tehdään kustannusarvio ja suunnitellaan uudistuksen rahoittaminen, toteaa Seinäjoen kaupungin liikuntapalvelujohtaja Anne Kotila.

Suunnittelua jatketaan osallistavasti eri käyttäjäryhmien kanssa.

- Haluamme kartoittaa myös yrittäjien näkökulmia, koska alueella on potentiaalia toimia myös yritystoiminnan alustana. Lisäksi suunnittelua jatketaan nuorten kanssa, Mattila sanoo.

Uudistusprosessissa ovat mukana Seinäjoen kaupungin kaupunkiympäristö, nuorisopalvelut, liikuntapalvelut, kulttuuripalvelut ja elinvoima ja kilpailukyky. Suunniteltavaksi alueeksi on rajattu Sahanlammen itäpuoli.

Lisätietoja:

vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila, Seinäjoen kaupunki, elinvoima ja kilpailukyky, p. 040 530 5111, kirsi.mattila@seinajoki.fiLue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja