+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2018 » Lokakuu » Osallisuus kuuluu tulevaisuuden kaupunkikehitykseen

Osallisuus kuuluu tulevaisuuden kaupunkikehitykseen

22.10.2018, klo 9:58

Valtakunnallinen osallisuustyöpaja pidetään Seinäjoella

Seinäjoen kaupungin elinvoima ja kilpailukyvyn toimiala järjestää yhteistyössä Deliberatiivisen Demokratian Instituutin kanssa valtakunnallisen tutkimus- ja kehittämispäivän osallisuusteemalla 25.10.2018 Seinäjoella. Osallisuus eri toimialoilla ja kuinka muutos -johdetaan työpajaan on tulossa n. 70 osallisuudesta kiinnostunutta eri puolilta Suomea. Noin puolet osallistujista on Seinäjoen seudulta.

Osallisuus ja sen kehittäminen on kiinnostava ja ajankohtainen teema tulevaisuuden kaupunkikehityksessä. Sen merkitys tulee korostumaan ja uudenlaisia ratkaisuja ja malleja pitää löytää osallisuuden edistämiseksi.

- Seinäjoella osallisuuden kehittäminen on aluillaan ja sen vuoksi innostuimme järjestämään tällaisen työpajan, jotta saisimme tietoa ja linkkivinkkejä mitä muualla tehdään. Lisäksi päivän aikana pääsemme tutustumaan osallisuuden tutkimustietoon. Tärkeää on myös verkostoitua osallisuuden tekijöiden kanssa ympäri Suomea, toteaa vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila Seinäjoen kaupungilta.

Päivän ohjelma koostuu kahdesta eri osiosta. Aamupäivällä tutustutaan Tampereen, Oulun, Tuusulan, Rovaniemen ja Oma Hämeen osallisuusmalleihin. Iltapäivällä tutkimusteemassa käydään läpi osallisuuteen ja sen johtajuuteen liittyviä tutkimushankkeita. Mukana on tutkijoita Vaasan yliopistosta, Itä-Suomen yliopistosta, Tampereen yliopistosta ja THL:stä.

- Ihmiset haluavat vaikuttaa ja antaa panoksensa yhteisen hyvän rakentamiseen. Seinäjoella ollaan vahvasti kehittämässä osallisuutta, mikä näkyy päivän suuressa osallistujamäärässä. Osallisuus antaa mahdollisuuden ottaa asukkaiden voimavarat käyttöön että tehdä yhdessä vaikeita päätöksiä rakentavan keskustelun kautta. Molemmat vahvistavat luottamusta toisiin ihmisiin ja yhteiskuntaan. Sen luottamuksen avulla voidaan saada paljon enemmän aikaan, etenkin vaikeissa tilanteissa. Kunnilla ja valtionhallinnolla sekä tulevaisuudessa maakunnilla sekä vaativa tehtävä ottaa käyttöön kaikki se osaaminen ja voimavarat, mitä ihmisillä on, toteaa Lari Karreinen Deliberatiivisen Demokratian Instituutista.

Päivän keskustelua voi seurata Facebookissa: www.facebook.com/groups/357819557627021/

Käytössä ovat nämä hästägit: #osallisuus #seinajoki #osallisuusmalli #demokratia @deliberaatio

Lisätietoja: vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila, Seinäjoen kaupunki, elinvoima ja kilpailukyky, p. 040 530 5111, kirsi.mattila@seinajoki.fi

Liitteenä päivän:

ohjelma (pdf, 0.31 Mt)


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja