+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2018 » Lokakuu » Vuoden 2019 talousarvio parantaa ja lisää palveluja

Vuoden 2019 talousarvio parantaa ja lisää palveluja

19.10.2018, klo 9:00


Seinäjoen kaupungin ensi vuoden talousarvioehdotus sisältää merkittävät lisärahoitukset kaupungin tuottamiin peruspalveluihin. Toimintamenot, joilla palvelujen tuottaminen rahoitetaan, kasvavat 17 miljoonaa euroa (+3,9 %).

Lisärahoitus kohdistetaan peruspalvelujen tuotantoon pääasiassa sosiaali- ja terveystoimialalla sekä sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialalla. Näin varaudutaan lasten, koululaisten ja vanhusten määrän lisääntymiseen.

Investointien kokonaismäärä on 35 miljoonaa euroa, mistä talonrakennusinvestointien osuus on 10,2 miljoonaa euroa. Merkittävin kohde on Aalto-keskuksen remontin loppuvaihe ja vanhan keskussairaalan saneerauksen aloitus.

- Vuoden 2019 talousavioehdotus on tasapainoinen ja takaa kaupunkilaisille hyvät palvelut. Investointien suuri määrä kertoo myös halusta kehittää kaupunkia ja turvata kaupungin hyvänä jatkuva kasvukehitys, sanoo rahoitusjohtaja Aaro Honkola.

Katuinvestoinnit verkostoineen ovat 13,5 miljoonaa euroa. Ideaparkin alueen kunnallistekniikan ja kiertoliittymän rakentamiseen käytetään yhteensä lähes 6 miljoonaa euroa. Katuinvestointimäärärahalla tuotetaan myös 105 omakotitonttia hyvän tonttikysynnän alueilta Pajuluomasta, Karhuvuoren alueelta ja Niemistöstä sekä varmistetaan Roveksen alueen teollisuustonttikysyntä.

Korkea investointitaso edellyttää edelleen lisävelan ottamista. Tämä tarkoittaa, että noin kolmasosa investoinneista rahoitetaan vieraalla pääomalla. Kaupungin velkamäärä asukasta kohden kasvaa 4 486 euroon. Vallitseva matala korkotaso kuitenkin hyödyttää kaupunkia eivätkä korkokustannukset kasva.

Suomen talouden hyvästä kehityksestä huolimatta kuntasektoriin kohdistuu edelleen julkisen talouden tasapainottamisesta aiheutuvia säästötoimenpiteitä esimerkiksi valtionosuuksien leikkausten kautta.

Monista kuntatalouteen kohdistuvista sopeuttamistoimenpiteistä huolimatta nyt valmistunut kaupungin talousarvioehdotus on saatu tasapainotettua. Tämä tasapaino on voitu saavuttaa ilman verojen korotuksia. Merkittävästi tässä tasapainotustyössä on auttanut kaupungin voimakkaana jatkuva kasvu ja työllisyystilanteen paraneminen.

Talousarvio 2019 (pdf, 1.72 Mt)


Lisätiedot:
kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki, p. 0400 763 800
rahoitusjohtaja Aaro Honkola, p. 040 774 8400


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mansikka?

Kommentit

Ei kommentteja