+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2018 » Lokakuu » Seinäjoen 150-vuotisjuhlassa Framilla myös yllätysohjelmaa

Seinäjoen 150-vuotisjuhlassa Framilla myös yllätysohjelmaa

4.10.2018, klo 15:42

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.


Seinäjoen vanhat kunnat täyttävät tänä vuonna 150 vuotta. Kunnallinen itsenäistyminen mahdollistui vuoden 1865 kunnallisasetus. Seinäjoella tätä mahdollisuutta käytettiin vuosina 1867 (Ylistaro) ja 1868 (Seinäjoki, Peräseinäjoki ja Nurmo).

Merkkivuotta on muistettu eri tavoin. Esimerkiksi maakuntamuseolla on ollut Facebook-sarja Seinäjoki 150 vuotta. Kaupungin juhlavaltuusto kokoontui elokuussa. Yle juhlistaa Seinäjokea Radio Suomen iltapäivälähetyksin Apila-kirjastosta 8.-10.10.2018. Juhlintaa voi jatkaa vielä loppuvuoden ajan vaikkapa perheen parissa, koulussa tai työpaikalla. Se voi olla menneen muistelua, nykypäivän tallentamista tai viesti tulevaisuuteen. Oman muiston voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnuksella #Seinäjoki150.

Seinäjoki 150 vuotta -juhlaa vietetään 11.10.2018 Framilla (Frami B, Sali 2, Tiedekatu 2). Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 17:30, varsinainen ohjelma käynnistyy klo 18. Juhlassa tutkaillaan Seinäjoen menneisyyttä, tätä päivää ja tulevaisuutta.

Seinäjoen kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pasi Kivisaari.

Juhlaesitelmän – Seinäjoki 150 vuotta: nuoren kaupungin identiteetti osana maakunnan, Suomen ja Euroopan historiaa - pitää FT, professori Laura Kolbe. Hänen keskeisimpiin tutkimusalueisiin kuuluu muun muassa kaupunkihistoria. Laura Kolben opetus ja tutkimus liikkuvat kuitenkin laajalla alueella sekä ajallisesti että temaattisesti.

Saamme nauttia upeasta ensiesityksestä. Äänisuunnittelija ja muusikko Sami Silén on toteuttanut yhdessä eteläpohjalaisten valokuvaajien kanssa multimediateoksen. Siinä valokuva saa rinnalleen musiikin, joka on sävelletty teoksessa nähtäviä kuvia varten. Tässä taidekokemuksessa taiteenalat kertovat yhteistä tarinaa pohjalaisesta elämänmenosta – erityisesti tänä päivänä.

Kurkistamme kuvallisesti myös Seinäjoen kaupunkielämään 1960-luvun lopulla. Yleisradion dokumenttielokuva Seinäjoki – kaupunki lakeudella ensiesitettiin vuonna 1967. Erkki Annalan käsikirjoittamassa ja ohjaamassa ohjelmassa kuvataan Seinäjokea lakeuden maakunnan Etelä-Pohjanmaan kasvavana ja voimakkaasti kehittyvänä keskuksena. Filmi tarjoaa kiintoisaa vertailua nykypäivälle.

Lisäksi ohjelmassa on luvassa pienimuotoisia yllätyksiä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tapahtuman Facebook-sivut

Lisätietoja:
Susanna Tyrväinen, museotoimenjohtaja, p. 044 7541 653, susanna.tyrvainen@seinajoki.fi


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja