+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2018 » Heinäkuu » Jättipalsamitalkoot Seinäjoella

Jättipalsamitalkoot Seinäjoella

3.7.2018, klo 8:32

29.6 järjestettiin Seinäjoella Sahalammen alapuolisella koskiosuudella jättipalsamin kitkentätalkoot Seinäjoen kaupungin ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen yhteistyönä. Talkoisiin osallistu 20 vapaaehtoista kaupungin työntekijää johtoportaasta alkaen. Talkookohde oli kasvillisuudeltaan hyvin monimuotoinen puutarhamainen alue Seinäjoen keskustassa. Lisäksi läheinen uimaranta on kaupunkilaisten ahkerassa käytössä. Kohde valikoitu näkyvän sijaintinsa sekä luontoarvojensa tähden.

Talkoissa poistettiin haitalliseksi vieraslajiksi luokiteltua jättipalsamia, joka leviää vesistöjä pitkin ja pahimmillaan karvaa tiheänä mattona hävittäen muut lajit tieltään. Lain mukaan maanomistaja on vastuussa alueellaan olevien vieraslajien hävittämisestä. Seinäjoen kaupunki haluaa kantaa oman vastuunsa ja olla esimerkkinä vieraslajien leviämistä hillitsevässä työssä.

Tämän kesän aikana ELY-keskuksella pyörii vieraslajiprojekti, jonka puitteissa saa apua vieraslajitalkoisiin. Jos teillä on talkookohde ja –porukka, niin ELY toimittaa paikalle hanskoja, säkkejä ja evästä!

Meri Ensiö, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 651, meri.ensio@ely-keskus.fi

Lisää tietoa ja kuvat vieraslajeista löytyy Vieraslajisivustolta.Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja