+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2018 » Heinäkuu » Seinäjoelle uusi yhteistyökaupunki Kiinasta

Seinäjoelle uusi yhteistyökaupunki Kiinasta

26.7.2018, klo 12:38

Seinäjoki allekirjoittaa MOU-sopimuksen kiinalaisen Jianyangin kaupungin kanssa.

Seinäjoki vastaanottaa delegaation Jianyang Citysta 2.-3.8.2018. Jianyang on viestittänyt kiinnostuksensa aloittaa yhteistyö Seinäjoen kaupungin kanssa eritoten maatalouden, elintarviketeollisuuden, koulutuksen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen teemoissa. Jianyangin johdosta sekä kaupunki- ja aluehallinnon virkamiehistä koostuva ryhmä tutustuu Seinäjoella elintarvikealan yrityksiin, Seinäjoen ammattikorkeakouluun sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen Healthy Kids of Seinäjoki -teemassa. Ryhmä on esittänyt toiveensa päästä tutustumaan myös varhaiskasvatusosaamiseen. Vierailuohjelmaan on heidän pyynnöstään sisällytetty tutustumiskäynnit sekä yhteisöllisyyskasvatukseen ja ekologisuuteen nojaavaan päiväkoti Vihreään Willaan että liikuntapainotteiseen päiväkoti Jumpiin.

Vierailun aikana allekirjoitetaan ns. ystävyyden aiesopimus, Memorandum of Understanding -sopimus, joka mahdollistaa tiiviimmän yhteistyön lähivuosina. 1,5 miljoonan asukkaan Jianyang sijaitsee Sichuanin maakunnassa. Sichuan on väestöltään Kiinan 4. suurin maakunta. Jianyangiin valmistuu v. 2020 uusi lentokenttä, jonka odotetaan toimivan hubina koko Lounais-Kiinan alueelle. Jianyang sijaitsee niin ikään huippunopean junayhteyden Chengdu-Chongqing varrella. Seinäjoki on Jianyangin ensimmäinen skandinaavinen yhteistyökaupunki.

Seinäjoen ja Kiinan väliset yhteydet ovat tiivistyneet vuosi vuodelta. Vierailut yhteistyökaupunkien välillä ovat säännöllisiä. Seinäjoen kaupungilla on ystävyyskaupunkisopimus Jiangjin Districtin (Chongqing) kanssa sekä Memorandum of Understanding -sopimukset Rudongin ja Qingdaon sekä Letter of Intent -sopimus Changshan kanssa. MOU-sopimus ja Letter of Intent ovat sisällöltään samanlaisia.

Lisätietoja elinvoimajohtaja Erkki Välimäki, p. 040 774 8331.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja