+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2018 » Kesäkuu » Kaupunginosien ja kylien kehittämisavustukset on myönnetty

Kaupunginosien ja kylien kehittämisavustukset on myönnetty

5.6.2018, klo 15:36

Kehittämisavustuksia jaettiin 20 hakijalle lähes 30 000 euron edestä.

Elinvoimalautakunta on myöntänyt vuoden 2018 kylien ja kaupunginosien yhteisöllisen kehittämisen avustukset. Avustusten teema oli tänä vuonna yhteisöllinen kehittäminen erityisesti paikallisidentiteetin, osallisuuden ja toiminnallisuuden kautta.

Hakijoina oli useita kylä- ja vanhempainyhdistyksiä ja hakemuksia tuli hyvin ympäri Seinäjokea. Kehittämisavustuksia haki myös yhdistyksiä ja seuroja vapaamuotoisemmat ryhmät. Hakijoita oli tänä vuonna 25, joista 20:lle myönnettiin avustus. Hakijoista kahdeksan oli hakenut avustusta myös viime vuonna, mikä osoittaa kehittämisavustusten uudistamisen tuoneen uusia hakijoita.

- Keväällä järjestetty Kaupunkiaktivismia etsimässä -työpajasarjan kautta saimme uusia hakijoita, ja nyt myös kantakaupungin kaupunginosat ja vanhempainyhdistykset aktivoituivat hakemaan avustuksia. Uudenlaisten toimijoiden mukaantulo kaupungin yhteisölliseen kehittämiseen on hieno lisä, toteaa Seinäjoen kaupungin vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila.

Hakemusten määrä ylitti selkeästi jaettavissa olevan rahamäärän, minkä vuoksi haettuja rahoitusavustuksia ei voitu kokonaisuudessaan myöntää. Vuodelle 2018 osoitettu avustusmääräraha oli 20 000 euroa, mutta lopullinen jaettu avustussumma oli 29 100 euroa. Myönnettävät avustussummat olivat alle 3000 euroa hakijaa kohti.

Avustuksia myönnettiin muun muassa erilaisten yhteisöllisten tapahtumien toteuttamiseen ja pienimuotoisiin rakennushankkeisiin, jotka toteutetaan pääasiallisesti kökkätyöllä. Esimerkiksi Pohjan kaupunginosaan rakennetaan Taikametsä -lähiretkipaikka, joka suunnitellaan lasten ideoista, yhdessä lasten kanssa. Upan kaupunginosassa puolestaan järjestetään Kuulankatu Block Party 2018, joka toteutetaan yhdessä asukkaiden kanssa.

- Kiinnostuneena jäämme seuraamaan hankkeiden toteutumista. Toimijat dokumentoivat hankkeet ja kaupunki viestii hyvistä käytänteistä eteenpäin. Toivonkin, että tarinoista saadaan ideoita omien asuinalueiden kehittämiseen osallistavalla twistillä, Mattila toteaa innostuneesti.

Kehittämisavustusten haku oli auki 19.4.-14.5.2018. Päätös kehittämisavustuksista löytyy täältä.

Lisätietoja: vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila, Seinäjoen kaupunki, elinvoima ja kilpailukyky, p. 040 530 5111, kirsi.mattila@seinajoki.fi


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mustikka?

Kommentit

Ei kommentteja