+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2018 » Kesäkuu » Seinäjoella on uusi pyöräilyn edistämisohjelma

Seinäjoella on uusi pyöräilyn edistämisohjelma

12.6.2018, klo 11:11

Kaupunginhallitus on hyväksynyt Seinäjoen uuden pyöräilyn edistämisohjelman vuosille 2018–2021. Pyöräilyn edistämisohjelman tavoitteena on tehdä kaupungista pyöräily-ystävällisempi ja kasvattaa pyöräilyn kulkutapaosuutta, koska pyöräileminen on ekologinen kulkumuoto, joka edistää terveyttä, tuottaa liikuntaelämyksiä ja parempaa kaupunkiympäristöä.

Pyöräilyn edistämisohjelma (2018-2021) on jatkoa vuonna 2012 laaditulle pyöräilystrategialle Pyöräillen Seinäjoella. Uuden ohjelman on tarkoitus tuoda lisää konkreettisuutta ja käytännönläheisyyttä pyöräilyn edistämiseen Seinäjoella, mutta visio vuodelle 2030 on edelleen sama: "Vuonna 2030 Seinäjoki on kestävän liikkumisen mallikaupunki. Kaupunkiympäristö on esteetön ja viihtyisä kaikille väestöryhmille. Kävelyllä ja pyöräilyllä on kaupungissa keskeinen rooli, jota joustava joukkoliikenne täydentää. Autottomuus on realistinen vaihtoehto useimmille talouksille."

Ohjelma jakautuu kolmen teeman alle: pyöräilyinfra, viestintä ja kampanjat sekä kehittäminen. Ne sisältävät tavoitteiden lisäksi toimenpiteet, vastuutahot sekä mittarit. Infran toimenpiteitä ovat muun muassa kevyenliikenteen alikulun rakentaminen matkakeskukselta Pohjaan sekä Seinäjoen rantaväylän pyöräteiden rakentaminen. Toimenpiteinä viestinnän ja kampanjoiden alla on esimerkiksi pyöräilyn turvallisuuden ja pyöräilytaitojen lisääminen sekä vuoden pyöräilyteko -palkinnon jakaminen. Kehittämisen alla olevia toimenpiteitä ovat muun muassa polkupyörien yhteiskäytön tai kaupunkipyöräjärjestelmän kehittäminen sekä monipuolisen elämyspyöräilyn ja maastopyöräilyn edistäminen.

Uutta pyöräilyn edistämisohjelmaa esitellään Pyöräillen Seinäjoella –keskustelutilaisuudessa ti 19.6. klo 16-18 Uimahalli-Urheilutalon kokoustiloissa. Lisää tietoa tapahtumasta ja ohjelmasta täältä.

Pyöräilyn edistämisohjelma 2018-2021 (pdf, 5.06 Mt)


Lisätietoja: kehittämispäällikkö Sami Mäntymäki, Seinäjoen kaupunki, elinvoima ja kilpailukyky, p. 044 7541715, sami.mantymaki@seinajoki.fi


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Onko jossakin nähtävillä tarkka kartta missä pyöräilyreitit tulevat menemään ?

haahuhilija 12.06.2018, klo 22:00
1