+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2018 » Kesäkuu » OOPEAA voitti kahvilapaviljongin suunnittelukilpailun

OOPEAA voitti kahvilapaviljongin suunnittelukilpailun

15.6.2018, klo 11:00

Voittajatyö Kontra on luonteikas, voimakasilmeinen ja vakuuttava toripaviljonki.

Seinäjoen Keskustorin kahvilapaviljongin kutsusuunnittelukilpailu on ratkennut. Voiton vei seinäjokelainen OOPEAA Office for Peripheral Architecture ehdotuksellaan Kontra.

Toiseksi tuli helsinkiläisen Avanto Arkkitehtien ehdotus Veranta ja kolmanneksi oululaisen arkkitehtitoimisto Laation ehdotus Lakeuden Twisti.

Palkintolautakunnan mukaan voittajatyö Kontra on luonteikas, voimakasilmeinen ja vakuuttava toripaviljonki. Rakennuksen ilme syntyy raskaan kattorakenteen ja ilmavien lasiseinien vuoropuheluna. Rakennus on mittakaavaltaan pieni ja paviljonkimainen. Ehdotuksen toiminnallisuus on pääsääntöisesti moitteetonta.


Kilpailu

Seinäjoen kaupungin järjestämä kilpailu käytiin 22.3.– 15.5. Kilpailu toteutettiin kutsukilpailuna, johon kutsuttiin kolme arkkitehtitoimistoa. Jokaiselle hyväksytyn kilpailuehdotuksen jättäneelle kutsutulle osallistujalle maksetaan osallistumispalkkiona 9000 euroa.

Tavoite ja arvosteluperusteet

Kilpailun tavoitteena oli löytää kilpailualueelle arkkitehtuuriltaan ja toiminnoiltaan korkeatasoinen ja toteutuskelpoinen suunnitelma kahvila-monitoimitilapaviljongiksi.

Keskeisenä arviointiperusteena oli kilpailuohjelmassa esitettyjen tavoitteiden toteutuminen. Arvostelussa kiinnitettiin erityistä huomiota ehdotusten liittymiseen ympäröivään kaupunkikuvaan, arkkitehtoniseen ideaan ja kokonaisotteeseen, rakennuksen tilaratkaisujen toimivuuteen, omaleimaisuuteen ja monipuolisuuteen, monitoimitilan toimintojen toimivaan järjestämiseen ja liittymiseen kokonaisuuteen sekä toteuttamiskelpoisuuteen.

Arvostelussa painotettiin ratkaisun yleistä laatua. Kokonaisuuden laatua ja toimivuutta pidettiin tärkeämpänä kuin yksityiskohtien virheettömyyttä.

Voittajaehdotuksen tekijät:

Anssi Lassila, arkkitehti SAFA, projektin johtaja
Kazunori Yamaguchi, arkkitehti, M. Arch
Timo Etula, arkkitehti, M. Arch
Teresa Frausin, arkkitehti, M. Arch
Tomoya Nishimura, arkkitehti, M. Arch
Avustajat:
Juha Pakkala, arkkitehti yo.
Liuxing Yang, arkkitehti yo.
Katharina Heidkamp, arkkitehti yo.

Palkintolautakunta

Seinäjoen kaupunginhallituksen nimeämän palkintolautakunnan puheenjohtajana toimi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pasi Kivisaari. Kilpailijoiden valitsemana tuomariston jäsenenä toimi arkkitehti SAFA Antti Karsikas Oulusta. Muut palkintolautakunnan jäsenet olivat:
Juha Takamaa, kaupunkiympäristöjohtaja
Jussi Aittoniemi kaupunginarkkitehti, arkkitehti SAFA
Martti Norja kaavoitusjohtaja, arkkitehti SAFA
Kirsi Mattila, vuorovaikutussuunnittelija
Niina Koskipalo, Into Seinäjoki
Maarit Karvonen, kaupunginhallitus
Aarne Heikkilä, kaupunginhallitus
Henna Rantasaari, kaupunginhallitus
Veli-Matti Prinkkilä kaavoitusarkkitehti, palkintolautakunnan sihteeri, arkkitehti SAFA

Lisätietoja: Veli-Matti Prinkkilä, p. 044 418 1531


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mansikka?

Kommentit

Ei kommentteja