+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2018 » Huhtikuu » Yhteinen tulevaisuus työpaja - alustajina Esko Valtaoja ja Anna-Maria Isola

Yhteinen tulevaisuus työpaja - alustajina Esko Valtaoja ja Anna-Maria Isola

16.4.2018, klo 15:09

TIEDOTUSVÄLINEILLE 16.4.2018 Julkaisuvapaa heti

Yhteinen tulevaisuus työpaja - alustajina Esko Valtaoja ja Anna-Maria Isola

Maailmamme tuntuu hoippuvan kriisistä toiseen koteihimme ja mieliimme vyöryvän uutistulvan perusteella. Kun tieto -sekä valetieto- haastaa meitä sirpaleisen nykyhetken hahmottamisessa, on tulevaisuuden hahmottaminen vielä vaikeampaa. Avaruustähtitieteen professorin, tulevaisuudentutkija Esko Valtaojan mukaan elämme kuitenkin tasapainoisinta, onnellisinta ja turvallisinta ajanjaksoa mitä ihmiskunnan historiassa on tähän asti koettu. Keskiviikkona 25.4. pääsemme katsomaan maailmaa ja tulevaisuutta sellaisena kuin se heijastuu Esko Valtaojan silmälasien läpi.

Globaalin skenaarion lisäksi tilaisuudessa keskitytään lokaaleihin teemoihin - Mitä tulevaisuudella on tarjota Seinäjoelle? Kuinka me itse voimme luoda ja rakentaa parempaa tulevaisuutta? Yhteisöllisen näkökulman tulevaisuuden kehittämistehtävään tuo THL:n tutkimuspäällikkö Anna-Maria Isola puheenvuorollaan, jossa käsitellään kaupungin kolmea tilaa: menneisyyttä, osallisuutta ja tulevaisuutta. Illan anti käännetään konkreettisiksi toimenpiteiksi puheenvuorojen jälkeisissä työpajoissa, joissa laitetaan aivot hyrisemään ja ideat lentoon! Illan annin ja yhteenvedon pukee sanoiksi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pasi Kivisaari.

Luennolle on jo nyt osallistumassa yli 80 yhteisestä tulevaisuudestamme kiinnostunutta kuulijaa, mutta vielä muutama paikka on vapaana. "Emme edelleenkään tiedä, minne me tai maailmankaikkeus matkaamme, mutta ei ole mitään syytä olla taittamatta taivalta iloisin mielin. Vaikka määränpää onkin vielä hämärän peitossa, tähänastinen matka lupaa hyvää myös tulevan kannalta", toteaa Esko Valtaoja viimeisimmässä teoksessaan Kohti ikuisuutta. Tämä matka on yhteinen, ja yhdessä teemme matkasta kokemisen arvoisen, elämäni Seinäjoen.

Tilaisuuden järjestää yhteistyössä Seinäjoen kansalaisopisto, Seinäjoen kaupungin elinvoima ja kilpailukyky -toimiala sekä Yhteinen Keittiö -hanke.

Yhteinen tulevaisuus luento- ja työpajatilaisuus keskiviikkona 25.4. klo 17-20 Seinäjoen kansalaisopiston Opistotalo, Vapaudentie 83. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen, suora ilmoittautumislinkki https://www.opistopalvelut.fi/seinajoki/course.php?l
Ilmoittautuminen puhelimitse 06 416 2440.


Lisätiedot:
Rehtori Maija-Liisa Gröhn, maija-liisa.grohn@seinajoki.fi puh. 06 416 2587
Apulaisrehtori Mari Takamaa, mari.takamaa@seinajoki.fi puh 040 774 8391
Vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila, kirsi.mattila@seinajoki.fi puh. 040 5305 111


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja