+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2018 » Maaliskuu » Seinäjoella oli hyvän talouskehityksen ja suurten investointien vuosi

Seinäjoella oli hyvän talouskehityksen ja suurten investointien vuosi

22.3.2018, klo 9:00

Tilinpäätös on selkeästi vuodelle 2017 hyväksyttyä talousarviota parempi.


Seinäjoen kaupungin menojen kasvu kaupungin omassa toiminnassa on saatu pysähtymään ja erilaisten säästö- ja sopeuttamistoimien vaikutus näkyy taloudessa. Myös kilpailukykysopimuksen palkkaleikkaukset vähentävät menojen kasvua.

Tilinpäätös on selkeästi vuodelle 2017 hyväksyttyä talousarviota parempi. Tilinpäätöksen mukainen vuosikate on 29,2 miljoonaa euroa ja tilikauden ylijäämä 9,9 miljoonaa euroa.

Kaupungin investointien määrä oli viime vuonna erittäin suuri. Investointeja tehtiin liikelaitos (Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitos) mukaan luettuna 49,9 miljoonalla eurolla.

Vuosikate ei riittänyt investointien rahoittamiseen. Tämä tarkoittaa, että kaupunki velkaantui edelleen. Kaupungin lainamäärä on 266,5 miljoonaa euroa ja 4 251 euroa/asukas (vuonna 2016 3 817 €/asukas). Lainamäärä ylittää kuntien keskiarvon, joka on ennakkotietojen mukaan 2 921 euroa/asukas.

Kaupunkikonsernin tulos on myös kehittynyt selkeästi parempaan suuntaan. Tilikauden ylijäämä on 18,6 miljoonaa euroa. Kaupunkikonsernin toiminta on ollut selkeää, ja konsernirakennetta ja konserniohjausta on kehitetty yhdessä tytäryhteisöjen kanssa.

Kaupunkikonsernin investoinnit olivat 130,3 miljoonaa euroa, mikä edellytti myös konsernitasolla merkittävää lisävelanottoa. Konsernin lainakanta on 537,9 miljoonaa euroa ja 8 580 euroa/asukas.

Seinäjoen kaupungin kasvu ja kehitys on jatkunut vahvana. Kaupungin asema kaupunkien ja kasvukeskusten välisessä vertailussa on erinomainen. Sijainti Suomen keskeisimmällä kasvukäytävällä antaa Seinäjoelle hyvät mahdollisuudet pärjätä kaupunkien ja maan eri alueiden välisessä kilpailussa.

Vuoden 2017 lopussa kaupungin asukasluku oli 62 697 henkilöä, jossa kasvua edelliseen vuoteen verrattuna on 645 asukasta (+1 %).

Työttömyystilanteessa on tapahtunut muutos parempaan. Seinäjoen työttömyysaste vuoden 2017 lopussa oli 9,6 prosenttia. Vuotta aikaisemmin Seinäjoen työttömyysaste oli 11,9 prosenttia. Koko maan työttömyysaste oli työvoimahallinnon lukujen mukaan oli 11,2 prosenttia, Etelä-Pohjanmaan 9,1 prosenttia.

Tilinpäätös 2017 (pdf, 3.95 Mt)


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mansikka?

Kommentit

Ei kommentteja