+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2018 » Maaliskuu » Seinäjoki uudesta näkökulmasta

Seinäjoki uudesta näkökulmasta

19.3.2018, klo 12:49

Tänä vuonna Seinäjoen Pytinki-osastolla 1c2 kaupunkia voi tarkastella uudella tavalla.

– Tuttuun tapaan osastollamme on tietoa rakentamattomista tonteista ja tulevaisuuden asuntoalueista. Nyt halusimme kuitenkin lisäksi hyödyntää talossamme olevaa vahvaa mallinnuspuolen osaamista ja havainnollistaa uuden teknologian avulla kaupungissa parasta aikaa tapahtuvaa valtavaa muutosta, sanoo markkinointipäällikkö Anu Männikkö.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun virtuaalilaseilla pääsee kurkistamaan tulevaisuuden Seinäjoelle.

– Vuodesta 2005 olemme tehneet yhteistyötä ammattikorkeakoulun virtuaalilaboratorion kanssa. Tekniikan kehittymisen ansiosta yksittäisten rakennusten mallintamisesta on siirrytty suurien alueiden mallintamisiin ja niitä tehdään automatisoidummin kuin aikaisemmin, toteaa paikkatietoasiantuntija Jari Vähätiitto.

Ammattikorkeakoulu visualisoi kaupungin aineiston, jonka tavoitteena on mallin toiminnallisuuden parantaminen. Vähätiiton mukaan tämän jälkeen aineistoa voivat ilmaiseksi hyödyntää peliteollisuuden lisäksi mm. rakennus- ja aluesuunnittelijat.

Todellisuus ja tulevaisuus kohtaavat ilmakuviin mallinnettujen tulevaisuuden hankkeiden avulla.
– Kaupunkisuunnittelussa hyödynnetään uutta teknologiaa ja ajantasainen 3D-kaupunkimalli tulevaisuuden hankkeineen on loistava työväline. Se antaa paremmat edellytykset laajojen kokonaisuuksien hahmottamiseen pitkän aikavälin suunnittelussa, toteaa kaavoitusassistentti Merja Suomela.

Lisäksi kaupungin osastolla on tavattavissa kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki lauantaina sekä kaupunkiympäristöjohtaja Juha Takamaa lauantaina ja sunnuntaina. Myös liikuntapalveluilta on ihmisiä osastolla tekemässä haastatteluja liittyen liikunta-aktiivisuuskyselyyn.

Lisätietoja:
Tietoa tonteista, maanmittausteknikko Leena Vartio-Laitinen p. 040 7748384
Paikkatietoasiantuntija Jari Vähätiitto p. 040 7748500
Kaavoitusassistentti Merja Suomela p. 06 416 2223
Liikuntapalvelupäällikkö Tanja Särkipaju p. 050 5529400
Markkinointipäällikkö Anu Männikkö p. 044 418 1119Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit

Ei kommentteja