+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2018 » Helmikuu » Seinäjoki juhlistaa Alvar Aallon 120-vuotissyntymäpäivää inspiroimalla yrityksiä ja kuntalaisia

Seinäjoki juhlistaa Alvar Aallon 120-vuotissyntymäpäivää inspiroimalla yrityksiä ja kuntalaisia

2.2.2018, klo 8:23

Seinäjokelaiset halutaan houkutella tutustumaan Aallon kohteisiin tarkemmin ja toimimaan eräänlaisina paikallisoppaina, kun he saavat omia vieraita tai kaupunkiin saapuu esim. tapahtumavieraita.

Aallon rakennukset ja kulttuuriperintö on inspiroinut seinäjokelaisia yrityksiä ja organisaatioita luomaan tuotteita, palveluita ja omaa brändiä teeman ympärille.

- Alvar Aallon syntymästä tulee kuluneeksi 120 vuotta lauantaina 3.2.2018, joten meille tarjoutui sopiva hetki Aalto inspiroi -teeman julkistamiseksi, kommentoi Visit Seinäjoki -markkinoinnista vastaava Tuula Lahti.

Viime kesänä käynnistyi useita toimia sekä valtakunnan tasolla että paikallisesti Aallon kohteiden tunnetuksi tekemiseksi. Seinäjokelaiset halutaan houkutella tutustumaan Aallon kohteisiin tarkemmin ja toimimaan eräänlaisina paikallisoppaina, kun he saavat omia vieraita tai kaupunkiin saapuu esim. tapahtumavieraita.

Aallosta tuotteita

Muutamien keskeisten yritysten ja toimijoiden kanssa on syntynyt Aalto inspiroi -konsepti, jonka tarkoituksena on tuotteistaa Aalto-henkisiä palveluita ja tuotteita. Esimerkiksi Uppalan kartano ja Juurella- ja Äärellä-ravintolat tarjoavat Aalto-menun. Hotelli-ravintola Alma on jo aikaisemmin tuotteistanut yöpymisen ja opastetun kierroksen Aalto-keskuksessa yhdeksi helposti ostettavaksi tuotteeksi. Tuotteita lisätään sitä mukaa kun niitä syntyy.

Aalto-aiheiset tuotteet ja paketit on koottu visitseinajoki.fi –sivustolle ja osaa niistä myydään Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy:ssä. Kevään aikana tuotesivusto käännetään ainakin englanniksi. Sivusto löytyy osoitteesta visitseinajoki.fi/alvaraalto.

Jo aiemmin viime syksynä Aalto-kohteiden eli rakennusten pääovien välittömään läheisyyteen liimattiin QR-koodit, joiden avulla voi kännykkään ladattavan ilmaisen sovelluksen kautta saada runsaasti lisätietoa kaikista kohteista Seinäjoella. Kielivalikoimassa löytyy suomen lisäksi englanti, ruotsi ja japani.

Matkailureittejä suunnitellaan yhteistyössä

Alvar Aalto –säätiön toimesta käynnistyi vuosi sitten Aalto-kaupunkien verkosto, jossa on tällä hetkellä mukana 16 kaupunkia. Säätiö käynnisti alkutalvesta myös Matkailureitti-hankkeen, jossa halukkaat Aalto-kaupungit suunnittelevat yhteistyössä sekä kotimaisia että kansainvälisiä matkailijoita kiinnostavia reittejä palveluineen. Reittihankkeen tuloksena syntyy kesän kynnyksellä visitalvaraalto.fi –sivusto, joka kokoaa kaikki tuotteet yhdelle sivustolle ja joka käännetään useille kielille.

Aallon kohteet Seinäjoella ovat ainutlaatuinen kokonaisuus ja niistä halutaan ylpeydellä kertoa ja myös kaupunkilaisten toivotaan innostuvan Aallosta ja tutustuvan Aallon kohteisiin ja tarinaan. Aalto inspiroi -kokonaisuus saa vuoden varrella erilaisia muotoja, jotka osallistavat kaupunkilaisia ja matkailijoita.

Lisätiedot:
Into Seinäjoki Oy
Markkinointipäällikkö Tuula Lahti, 040 550 8319
Asiantuntija Johanna Rintamäki, 040 592 7518


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mansikka?

Kommentit

Ei kommentteja