+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2018 » Helmikuu » Kaupunkistrategian valmistelu etenee valtuustokäsittelyyn

Kaupunkistrategian valmistelu etenee valtuustokäsittelyyn

9.2.2018, klo 8:30

Strategia on kaupunginvaltuuston työohjelma ja onnistumisen mittari.

Ehdotuksia ja kommentteja voi jättää elamaniseinajoki.fi-verkkosivulle 18. helmikuuta saakka.


Seinäjoen kaupunkistrategia on etenemässä kohti helmikuun kaupunginvaltuuston kokousta, jossa valtuusto päättää Seinäjoen suunnasta.

- Teemme strategiaa, joka on samalla myös valtuustomme työohjelma. Toimintaa ohjaava strategiamme on valtuustokauden päättyessä onnistumisen mittari. Voimme tarjota yrityksille erinomaisia sijainteja Itäväylän varrelta ja myös asemalle laajenevasta kaupunkikeskustasta. Viime strategiakaudella saimme keskustan kehityksen vauhtiin ja nyt tärkein tavoite on saada vauhtia asema-alueen uudistamiseen, toteaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kimmo Heinonen.

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut ovat Seinäjoen tärkein veto- ja pitovoimatekijä. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pasi Kivisaari allekirjoittaa strategian linjauksen.
- Olemme tehneet hyviä valintoja varhaiskasvatuksessa ja opetuksessa. Investointitahti on ollut hurja, mutta kaikki investoinnit ovat olleet välttämättömiä. Investointien ohella on muistettava myös meidän upean henkilökuntamme panos. Olemme saaneet jopa kansainvälistä mainetta ratkaisuista, joita oma väkemme on työssään kehittänyt.

Kivisaari on tyytyväinen myös siihen, että strategiassa on vahva panostus kulttuuritoimintaan ja -investointeihin. Myös liikuntapalveluiden kehittämistä jatketaan.

Kaupunkistrategia perustuu viiteen kärkeen, jotka ovat yrittäjyys, palvelut, kaupunkiympäristö, meidän Seinäjoki ja hyvä johtaminen. Kärjet jakautuvat useisiin kehittämiskohteisiin.
- Seinäjoki on tekemisen ja onnistumisen kaupunki. Se on visiomme. Tämä tarkoittaa, että Seinäjoki nousee kolmen elinvoimaisimman kaupungin joukkoon. Tavoitteena on 1,5 prosentin väestönkasvu, sanoo kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki.

Asukkailla, yrityksillä ja yhteisöillä sekä kaupungin henkilökunnalla on mahdollisuus tehdä ehdotuksia ja jättää kommentteja elamaniseinajoki.fi-verkkosivulle 18. helmikuuta saakka. Mielipiteitä ja näkemyksiä on kerätty myös työpajoissa, yrittäjätapaamisissa ja Rinki-osallistamissovelluksen kautta. Kaupunginhallitus ja –valtuusto ovat pitäneet omat strategiaseminaarinsa.

- Olen myönteisesti yllättynyt niistä ehdotuksista, joita olemme asukkailta saaneet. Ehdotuksista selvästi näkee asukkaiden seuraavan kaupungin toimintaa ja ajankohtaista keskustelua. Samojen teemoja, joita asukkaat ovat nostaneet esille, on ollut esillä myös kaupunginvaltuuston ja hallituksen keskusteluissa, toteaa Rasinmäki.

Kaupunkistrategia 2018-2025 (pdf, 1.95 Mt)


Lisätiedot:
kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki, p. 0400 763 800
kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kimmo Heinonen, p. 040 575 7570
kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pasi Kivisaari, p. 050 3479334


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit

Ei kommentteja