+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2017 » Marraskuu » Lasten ideat ja luovuus näkyvät päiväkoti Taikassa

Lasten ideat ja luovuus näkyvät päiväkoti Taikassa

10.11.2017, klo 14:04

Vuorohoito keskitetään jatkossa Pohjan kaupunginosassa sijaitsevaan Taikaan.


Ei perinteistä sinistä, vihreää ja punaista, vaan limenvihreää, vadelmaa, turkoosia ja petrolinsinistä. Samat ulkoverhouksen herkulliset värit toistuvat myös päiväkoti Taikan sisätiloissa. Sisätiloissa on käytetty paljon puuta portaissa, seinäpaneeleissa ja huonekaluissa.

Vuodenvaihteessa Pohjan kaupunginosassa avautua päiväkoti on niemensä veroinen. Yhteistiloista löytyvät uima-allashuone, ateljee, kirjasto, verstas ja liikuntasali sekä sisäleikkimökki. Lukuportaiden alle on rakennettu lukusoppi.

Rakennuksen arkkitehtuuri- ja sisustussuunnittelusta vastaa seinäjokelainen OOPEAA-toimisto. Ulkoverhoilussa yhdistyvät metalli ja lehtikuusi, joka saa rauhassa harmaantua.

- Korkeatasoinen arkkitehtuuri kertoo siitä, että kaupungissa arvostetaan lapsia ja varhaiskasvatusta, sanoo varhaiskasvatusjohtaja Aija-Marita Näsänen.

Lasten ideat ja mielikuvitus näkyvät Taikassa. Lapset ovat itse keksineet ryhmien nimet: Natit, Viiput, Jekut, Fantut, Tillat ja Huismut. Ryhmille suunnitellut logot ovat lasten itsensä suunnittelemia. Ne koristavat aikanaan muun muassa pylväsviittoja ja ovia. Lasten toiveet on huomioitu myös lelu- ja kalustehankinnoissa.

Vuorohoidon ja kello 22:een saakka jatkuvan iltahoidon tarve lisääntyy Seinäjoella jatkuvasti, sillä palveluala työllistää monen lapsen vanhemmat, kertoo Taikan päiväkodinjohtaja Tarja Louhiranta.

- Taikassa on viisi niin sanottua kotialuetta, joissa 1-5-vuotiaat sisarukset ovat yhdessä, sekä yksi eskariryhmä. Läpi yön hoidossa olevat lapset ovat ensisijaisesti Nattien ryhmässä.

Väinölänkadun varressa sijaitsevassa Taikassa on tilaa 250 lapselle. Aivan vieressa ovat Pohjan koulu ja Väinölän päiväkoti. Ulos on suunniteltu kolme erityyppistä aidattua piha-aluetta, joista löytyy leikkipaikkoja kaikenikäisille. Myös viereinen metsikkö on taikalaisten käytössä.

Taikan yläkertaan sijoittuvat varhaiskasvatuksen aluejohtajat ja toimistosihteeri, jotka ovat tähän asti olleet ympäri kaupunkia.


Päiväkoti Taika

  • Kustannusarvio on 7 miljoonaa, noin 3100 neliötä.
  • Arkkitehti- ja sisustussuunnittelu seinäjokelainen arkkitehtitoimisto OOPEAA.
  • Vuorohoito keskitetään jatkossa Taikaan. Vuorohoitoa on päivähoito klo 18-06 joka päivä ja iltahoito arkisin klo 18-22.
  • Vuorohoito Kultavuoren päiväkodissa sekä iltahoito Hyllykallion päiväkodissa loppuu 31.12.2017. Tikkuvuoren iltahoito loppuu 1.8.2018.
  • Tilaa 250 lapselle, työntekijöitä 53.Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja